Οσπριοσαλάτα με λαχανικά Μια σαλάτα πολύ καλοκαιρινή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Με ρεβίθια και φακές, ντοματίνια, καροτάκι, ψίχα από ελιά, φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκα μυρωδικά, ο συνδυασμός με σάλτσα λαδολέμονου με μέλι θα σας ενθουσιάσει! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 20λεπτά 20λεπτά Υλικά 250γρρεβύθια βιολογικά κατά προτίμηση 150γρφακές βιολογικές κατά προτίμηση2καρότα κομμένα σε ροδέλες1/2κούπαψίχα ελιάς… More »

Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 5λεπτά Υλικά 500γρρεβίθια αποφλοιωμένα μουλιασμένα από το βράδυ1πορτοκάλι κομμένο στη μέση1φλιτζάνικινόα1φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο20ντοματίνια στη μέση1αγγούρι ψιλοκομμένο1/2κόκκινη πιπεριά σε… More »

Βελουτέ σούπα με πορτοκαλί φακή Κάνει κρύο καιρός για σούπες…ειδικά αυτή τη σούπα πρέπει να τη φτιάξετε οπωσδήποτε όλοι και όλες, για την υφή της για τα αρώματά της και κυρίως για το πόσο θρεπτική και νόστιμη είναι αυτή η σούπα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 15λεπτά Υλικά 1/2φλελαιόλαδο1μεγάλοπράσο σε ροδέλες1σκελίδασκόρδο2μεσαίακαρότα κομμένα σε… More »

Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Τα δικά μου γεμιστά Το απόλυτο φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ σας δίνω μια συνταγή όπου τα γεμιστά γίνονται πολύ ζουμερά, με πολλά αρώματα από τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε να γεμίσετε πιπεριές Φλωρίνης και θα με θυμηθείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6μερίδες 60λεπτά 75λεπτά Υλικά 6μεσαίεςντομάτες6μικρές πιπεριές6μεσαίεςπιπεριές Φλωρίνης2μεσαίακαρότα τριμμένα2μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα9φλυτζανάκιαρύζι καρολίνα του ελληνικού καφέ1ματσάκιμαϊντανό10φυλλαράκιαδυόσμο… More »

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα Ένα απόλυτα «μαμαδίστικο» φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά Υλικά 1κιλό μοσχάρι ελιά σε μεγάλες μπουκιές15μικράκολοκυθάκια1/2κιλόπατάτες4μεσαίεςντομάτες ψιλοκομμένες1κουταλιάπελτέ… More »

Μακαρονοσαλάτα με λιαστή ντομάτα, πιπεριές και καλαθάκι Λήμνου Μια πολύ δροσερή μακαρονοσαλάτα με δροσερά και πικάντικα υλικά να δένουν αρμονικά με τη σάλτσα λαδολέμονου. Μέσα σε πέντε λεπτά έχουμε ένα πολύ ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο γεύμα! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 8λεπτά Υλικά 250γρμακαρόνια βίδες1φλχρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες1/2φλλιαστή ντομάτα σε λάδι, ψιλοκομμένη250γρκαλαθάκι Λήμνου σε κυβάκια1/2ματσάκιμαϊντανό ψιλοκομμένο1/4φλελαιόλαδοχυμό… More »

Ελληνική τορτίγια με τριμμένο κολοκύθι και πατάτα στον ατμό Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, στα ελληνικά η ομελέτα ονομαζόταν σφουγγάτο, καγιανάς ή καϊγανάς, στα ποντιακά φούστορο ή φούστρο, ενώ υπάρχει και ο λόγιος ορισμός ωοτηγανίτης. Στην Ισπανία ονομάζεται τορτίγια που είναι παρόμοια με τη φριτάτα και περιέχει πατάτες. Δοκιμάστε αυτή την ελληνο-ισπανική εκδοχή ομελέτας που… More »

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής…. More »

Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, που δεν το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας και όμως είναι τόσο θρεπτικό και τόσο νόστιμο. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και τόσο γευστική, με όλη την χειμωνιάτικη ελληνική φύση μέσα της, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε… More »