Σουπιές με αγκινάρες και μάραθο Αυτό το φαγητό είχα να το φάω από παιδάκι από τότε που το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σουπιές με αγκινάρες, πατατούλες και ψιλοκομμένο μάραθο, ένα φαγητό γεμάτο από αρώματα της άνοιξης. Δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα και τη γλύκα του! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 15λεπτά… More »

Βελουτέ σούπα με πορτοκαλί φακή Κάνει κρύο καιρός για σούπες…ειδικά αυτή τη σούπα πρέπει να τη φτιάξετε οπωσδήποτε όλοι και όλες, για την υφή της για τα αρώματά της και κυρίως για το πόσο θρεπτική και νόστιμη είναι αυτή η σούπα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 15λεπτά Υλικά 1/2φλελαιόλαδο1μεγάλοπράσο σε ροδέλες1σκελίδασκόρδο2μεσαίακαρότα κομμένα σε… More »

Σούπα γλυκοπατάτας με πράσο και γιαούρτι Η γλυκοπατάτα, μια απίθανη τροφή που πρέπει να καταναλώνουμε συχνά. Αυτή η σούπα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα με γλυκοπατάτα, πράσο, σκόρδο και τη σερβίρουμε με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Φτιάξτε τη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα ενθουσιατείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 20λεπτά Υλικά 2μέτριεςγλυκοπατάτες σε… More »

Μαγειρίτσα Η παραδοσιακή μαγειρίτσα με πολλά χορταρικά και μανιτάρια πλευρώτους. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί… More »

Μανιταρόπιτα με τυρι γκούντα, μπέικον και θυμάρι Μια απίθανη μανιταρόπιτα που φτιάχνεται στο λεπτό με καλής ποιότητας φύλλο σφολιάτας. Αυτή η μανιταρόπιτα μπορεί μαζί με μια σαλάτα να γίνει ένα θαυμάσιο γεύμα, αλλά είναι μια πολύ καλή πρόταση για ένα μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι. Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 20λεπτά 30λεπτά Υλικά 1φύλλοσφολιάτας καλής ποιότητας2κουταλιέςτυρί… More »

Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1πακέτοταλιατέλες600γρπανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα6φρέσκα κρεμμυδάκια1/2κρεμμύδι ξερό1κύβοαπό ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο,… More »

Παναρισμένη γραβιέρα με φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια Ως γνωστό το τυρί ταιριάζει τέλεια με το μέλι και ειδικά μια ώριμη γραβιέρα Κρήτης γίνεται ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό με μια κρούστα από ξηρούς καρπούς και σάλτσα μελιού με λευκό κρασί, κατά προτίμηση ένα μυρωδάτο μοσχοφίλερο. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο ορεκτικό και απολαύστε το με ένα ποτήρι… More »

Χοιρινό με χορταρικά Ένα άκρως χειμωνιάτικο φαγητό που μοιάζει με το πρασοσέλινο όμως έχει περισσότερα χορταρικά που του δίνουν πολλά αρώματα και γήινη γεύση, συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι και λευκό κρασάκι. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 40λεπτά Υλικά 1κιλό χοιρινό500γρσπανάκι φρέσκο1/2ματσάκι σέλινο μαζί με τη ρίζα1/2ματσάκιάνηθο1/4μάτσου μυρώνια1/2ματσάκικαυκαλήθρες1μεγάλοπράσο1/2φλυτζάνιελαιόλαδο1ποτηράκιλευκό κρασί1κύβολαχανικών του ψυγείου Μερίδες: μερίδες… More »

Φιλέτο γλώσσας με λεμονάτο πανάρισμα Ένας πολύ εύκολος τρόπος να φάμε ψάρι και ιδανικό για τα παιδιά αφού είναι φιλέτο και δεν έχει αγκάθια.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη λευκού ψαριού όπως πανγκάσιους ή μπακαλιάρο,πάντα όμως φιλέτο, αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε το βασικό μπαχαρικό που είναι το λεμονοπίπερο. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4… More »