Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ξερά σύκα και μανούρι Μια πολύ χειμωνιάτικη και γιορτινή ταρτούλα για το τέλος του χρόνου να κλείσει νόστιμα ο χρόνος. Καραμελωμένα κρεμμύδια,μαριναρισμένα ξερά σύκα σε κόκκινο κρασί και τριμμένο μανούρι, φτιάξτε αυτή την τάρτα και θα με θυμηθείτε! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 30λεπτά 35λεπτά Υλικά 1/2φλελαιόλαδο1κουταλιάβούτυρο1κιλόξερά κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρα2κουταλιέςκαστανή ζάχαρηαλάτι και… More »

Σοκολατένιο κέικ με κόκκινο κρασί Μέρα που είναι αύριο σας δίνω μια σούπερ σοκολατένια συνταγή που περιέχει και κρασί, και έτσι έχουμε ένα κέικ πολύ νόστιμο, ζουμερό και εντελώς αφροδισιακό. Δοκιμάστε το σερβιρισμένο με κόκκινα φρούτα ή πάγωτό και σιρόπι φράουλας. Απίθανο κέικ που θα σας καταπλήξει με τα αρώματά του και την τέλεια σοκολατένια… More »

Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Κουλουράκια κανέλας »Από αυτά τα κανελένια θέλω», που λέει και ο γιος μου. Τραγανά, »γεμάτα» άρωμα κανέλας, εγγυημένα τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλας με λάδι, κρασί και μπόλικη κανέλα. Βουτήξτε τα σε γάλα και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 50κουλουράκια 15λεπτά 20λεπτά Υλικά 250γρηλιέλαιο150γρκαστανή ζάχαρη 2 κουταλιές επιπλέον για το πασπάλισμα90γρκόκκινο κρασί70γρχυμό πορτοκαλιού10γρbaking… More »

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα Ένα απόλυτα «μαμαδίστικο» φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά Υλικά 1κιλό μοσχάρι ελιά σε μεγάλες μπουκιές15μικράκολοκυθάκια1/2κιλόπατάτες4μεσαίεςντομάτες ψιλοκομμένες1κουταλιάπελτέ… More »

Παστίτσιο με χυλοπίτες Το κλασσικό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ αλλά με χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά και φρέσκο γάλα, γίνεται πιο ζουμερό και απείρως πιο γευστικό. Ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες από ένα μικρό εργαστήριο αντί για τις βιομηχανοποιημένες που είναι εντελώς άγευστες. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10μερίδες 55λεπτά 60λεπτά Υλικά 600γρχυλοπίτες πηλιορείτικες ή… More »

Κέικ με μεθυσμένα μήλα Ένα απίθανο κέικ, πολύ ζουμερό και με πολλά αρώματα, η βάση του είναι ένα απλό κέικ βανίλιας αλλά τη διαφορά την κάνουν τα μήλα που τα καραμελώνω με κρασί και καστανή ζάχαρη και τα αρωματίζω με κανέλα. Φτιάξτε το είναι πραγματικά φανταστικό και κρατάει φρέσκο πολλές μέρες. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος… More »

Σαλάτα με καραμελωμένα σύκα σε κρασί, φουντούκια και ροκφόρ Μια σαλάτα με επιρροές από την γαλλική κουζίνα, τα καραμελωμένα σύκα σε κόκκινο κρασί και ζάχαρη με το ροκφόρ και τα τραγανά φουντούκια μας δίνουν απίστευτες εντάσεις γεύσεων. Δεν θα πω τίποτα άλλο, απλώς φτιάξτε την είναι απίστευτη σαλάτα! Χρόνος Προετοιμασίας 10λεπτά Υλικά 1/2μαρούλι1/2iceberg1/2ραντίτσιο το ιταλικό… More »

Κριθαρότο με χωριάτικο λουκάνικο και παρμεζάνα Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό αρκεί να χρησιμοποιήσουμε άριστης ποιότητας και φρέσκο λουκάνικο, μιας και είναι το υλικό που θα χαρακτηρίσει το πιάτο μας. Ακολουθούμε λίγο πολύ τη διαδικασία του ιταλικού ριζότου. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 15λεπτά Υλικά 350γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο500γραμμάρια… More »