Χωριάτικη μακαρονοασαλάτα Η διάσημη ελληνική σαλάτα γίνεται μακαρονοσαλάτα, ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο, γεμάτο με ελληνικές γεύσεις που εμπλουτίζονται επιπλέον με ένα καλό κρητικό παξιμάδι. Αν βρείτε τις κριθαροκουλούρες του Νύχταρη θα απογειώσετε τη σαλάτα σας. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 8λεπτά Υλικά 500γρφιογκάκια ή πένες2μεγάλεςντομάτες5αγγουράκια1πράσινη πιπεριά1/2κόκκινη πιπεριά1μικρόκρεμμύδι2κουταλιέςψίχα ελιάςελαιόλαδο κατά βούλησηρίγανη, αλάτι χοντρό1/2… More »

Μπουκιές χοιρινού με μαυροδάφνη και χρωματιστά πιπέρια Ένα πολύ γρήγορο πιάτο που μπορεί να φτιαχτεί και με ψαρονέφρι αντί για χοιρινό μπούτι για μια πιο υγιεινή επιλογή. Φτιάξτε το είναι πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό με αρώματα και μεστή γεύση που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5 10λεπτά 40λεπτά Υλικά… More »

Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητά λαχανικά Μια ζεστή σαλάτα που μπορεί να είναι γεύμα από μόνη της ή να αποτελέσει ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρέατα. Το πλιγούρι δηλαδή το σπασμένο σιτάρι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες των μεσογειακών χωρών, άρα αυτή η σαλάτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη… More »

Κριθαρότο με χωριάτικο λουκάνικο και παρμεζάνα Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό αρκεί να χρησιμοποιήσουμε άριστης ποιότητας και φρέσκο λουκάνικο, μιας και είναι το υλικό που θα χαρακτηρίσει το πιάτο μας. Ακολουθούμε λίγο πολύ τη διαδικασία του ιταλικού ριζότου. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 15λεπτά Υλικά 350γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο500γραμμάρια… More »

Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές Αυτούς τους γίγαντες πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακόμα και κρύο, πολύ ζουμερό με απίστευτα αρώματα και με τη θρυμματισμένη φέτα μέσα είναι σκέτη απόλαυση. Πάρτε φρέσκο ψωμάκι και φτιάξτε και μια λαχανοσαλάτα και καλή όρεξη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά… More »

Τσάτνυ (chutney) πιπεριάς Φλωρίνης Ένα γλυκόξινο συνοδευτικό για ψητά αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν ντιπ για λαχανικά,τυριά και κριτσίνια, με καταγωγή από την Ινδία του 19ου αιώνα. Το φτιάχνουμε, με πιπεριές, μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, ξύδι, τομάτες, ζάχαρη και μπαχαρικά συχνά περιέχει και εξωτικά φρούτα με γνωστότερη εκδοχή το τσάτνυ με μάνγκο. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος… More »

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά Μια συνταγή με ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, το αποτέλεσμα είναι αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια, που αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, δεν φτάνουν ποτέ….θέλουμε κι άλλα! Φτιάξτε και με μια ελαφριά τυροκαυτερή που σας δίνω σε άλλη στήλη και καλή απόλαυση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 15λεπτά… More »