Σουπιές με αγκινάρες και μάραθο Αυτό το φαγητό είχα να το φάω από παιδάκι από τότε που το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σουπιές με αγκινάρες, πατατούλες και ψιλοκομμένο μάραθο, ένα φαγητό γεμάτο από αρώματα της άνοιξης. Δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα και τη γλύκα του! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 15λεπτά… More »

Μαγειρίτσα Η παραδοσιακή μαγειρίτσα με πολλά χορταρικά και μανιτάρια πλευρώτους. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί… More »

Οι φακές είναι από τα αγαπημένα όσπρια μικρών και μεγάλων, όμως το καλοκαίρι δεν μπορούμε να τις φάμε σούπα λόγω ζέστης οπότε θα τις φτιάξουμε σαλάτα. Οι φακές ταιριάζουν τέλεια με το μηλόξιδο. το καρότο και το σκόρδο, αυτή η σαλάτα τα συνδυάζει όλα και είναι μια σαλάτα που μπορεί να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα!… More »

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής…. More »

Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα…. More »

Ομελέτα φούρνου με χρωματιστές πιπεριές και ντοματίνια Αυτή η ομελέτα είναι πολύ χορταστική και πολύ νόστιμη αφού έχει πατάτες, πιπεριές, ντοματίνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και παρμεζάνα. Επίσης όπως σε όλες τις ομελέτες μπορεί κανείς να κάνει πολλές παραλλαγές με βάση το γούστο του. Συνοδέψτε τη με μια πράσινη σαλάτα και έχετε στο πι και φι… More »

Κανελόνια με σπανάκι και λευκά τυριά Είναι ένα πιάτο αρκετά απαιτητικό στην παρασκευή του όμως είναι άλλο τόσο νόστιμο, ο απόλυτος τρόπος να φάει κανείς σπανάκι που σε συνδυασμό με την κρέμα, το γιαούρτι και τα τυριά όπως το ανθότυρο και το μανούρι το απογειώνουν. Φτιάξτε το για ένα κυριακάτικο τραπέζι και όλοι θα σας… More »

Κορμός με κιμά, κάστανα, σταφίδες και χειροποίητη σφολιάτα Ένα πρωτότυπο και γιορταστικό πρώτο πιάτο που δίνει απίστευτα αρώματα με μπαχαρικά όπως το γλυκό μπούκοβο την κανέλα και το γαρίφαλο αλλά και τα κάστανα που δένουν τέλεια με το μοσχαρίσιο κιμά και την χειροποίητη ψευτοσφολιάτα που φτιάχνω, εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμη, καλής ποιότητας σφολιάτα. Μερίδες… More »

Τάρτα με καπνιστό σολομό Μια πολύ εύκολη τάρτα που μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα μπουφέ ή σαν ορεκτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Γίνεται πολύ νόστιμη με ζυμάρι μπριζέ αλλά και με το ζυμάρι που έχω δώσει στην τάρτα μπρόκολου, για πιο εύκολη λύση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6 20λεπτά 45λεπτά Υλικά 200γραμμάρια βούτυρο… More »

Κοτόπιτα με καρότο και γραβιέρα Μια κοτόπιτα με μια γέμιση που όσο μένει τόσο πιο νόστιμη γίνεται. Ελαφριά με μπόλικο καρότο και φρέσκα κρεμμυδάκια, μια ιδανική πίτα για μπουφέ. Φτιάξτε την και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες-ους. Όσο για το ζυμάρι είναι ίδιο με το ζυμάρι από την στριφτή τυρόπιτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10κομμάτια… More »