Στριφτάρια από σταμναγκάθι με πέστο αμυγδάλου και γραβιέρας Βρήκα σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα ζυμαρικά φτιαγμένα με σταμναγκάθι και έφτιαξα αυτή την απίθανη μακαρονάδα σε χρόνο μηδέν. Η γεύση από το σταμναγκάθι ταιριάζει πολύ με αυτή του αμυγδάλου οπότε φτιάχνουμε ένα πέστο με αμύγδαλο και γραβιέρα και ιδού μια πολύ πρωτότυπη μακαρονάδα γεμάτη φρεσκάδα και… More »

Χοιρινό με φρέσκα καραμελωμένα δαμάσκηνα Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το φαγητό όταν βρίσκουμε φρέσκα δαμάσκηνα ή να τα καραμελώσουμε όταν είναι στην εποχή τους, και να τα κονσερβοποιήσουμε σε γυάλινα βάζα και να φτιάξουμε αυτό το φαγητό το χειμώνα. Επίσης μπορούμε να βρούμε δαμάσκηνα σε γυάλινη κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ και να ακολουθήσουμε την ίδια… More »

Τυροκαυτερή με ψητή πιπεριά Φλωρίνης Αυτή η τυροκαυτερή έχει ένα υπέροχο σομόν χρώμα και μπορεί να γίνει όσο καυτερή επιθυμούμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ψητά αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για κριτσίνια ή βάση για μπρουσκέτα ή όπως μπορεί κανείς να φανταστεί. Χρόνος Προετοιμασίας 15λεπτά Υλικά 400γρφέτα100γρανθότυρο Κρήτης50γρκρέμα γάλακτος 17%2πιπεριές Φλωρίνης ψητές σπιτικές… More »

Τάρτα με ποικιλία μανιταριών φέτα και λούντζα Η λούντζα είναι ένα κυκλαδίτικο αλλαντικό που βρίσκουμε σε ενημερωμένα παντοπωλεία ,μοιάζει με το προσούτο ,οπότε αν δεν βρίσκουμε λούντζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με προσούτο. Μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα εύγευστη ταρτούλα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8μερίδες 20λεπτά 25λεπτά Υλικά 200γρ.γιαούρτι 2%120γρ.ηλιέλαιο 1/2κγαλάτι- πιπέρι300γρ.αλεύρι για όλες… More »