Γλυκόξινο κοτόπουλο Μια πολύ δροσερή και ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται στο λεπτό, και όμως είναι τόσο νόστιμη και με πικάντικη νότα. Είναι και μια εκδοχή του κοτόπουλου που λατρεύουν όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα. Δοκιμάστε την και αποφύγετε έτσι της ετοιματζίδικες λύσεις! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5 15λεπτά 20λεπτά Υλικά 600γρφιλέτο κοτόπουλου κομμένο… More »

Δροσερή σαλάτα με σέλερι, ξινόμηλο και κοτόπουλο με κιτρινόριζα Μια σαλάτα γεμάτη δροσιά, αρώματα και χρώματα. Το σοταρισμένο κοτόπουλο, αρωματισμένο με κουρκουμά (κιτρινόριζα) είναι πολύ ζουμερό και δένει τέλεια με το ξινόμηλο και το τραγανό σέλερι. Φτιάξτε αυτήν την σαλάτα και θα σας ξαφνιάσει με την απίστευτη νοστιμιά της! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 1οικογενειακή… More »

Τάρτα αλά πολίτα Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άνθος της αγκινάρας που έχει σχήμα σφαιρικό, λίγο μακρύ και σαρκώδες. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι, ενώ στην Κρήτη τρώγεται και ωμή με λεμόνι, πολύ νόστιμη και «ειδικός» μεζές για τσικουδιά. Φτιάξτε αυτή την τάρτα αγκινάρας, είναι πεντανόστιμη ! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος… More »

Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, που δεν το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας και όμως είναι τόσο θρεπτικό και τόσο νόστιμο. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και τόσο γευστική, με όλη την χειμωνιάτικη ελληνική φύση μέσα της, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε… More »

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, σταμναγκάθι και σάλτσα λεμονιού με μέλι Η πικρή γεύση είναι μια γεύση που δεν συνηθίζουμε στη σύγχρονη κουζίνα, όμως τα τελευταία χρόνια μπαίνει δυναμικά και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την υγεία μας. Το σταμναγκάθι είναι ένα είδος πικρού ραδικιού και χαρακτηριστικό υλικό κρητικής γαστρονομίας και ειδικά της χανιώτικης. Δοκιμάστε το… More »

Ανάμεικτη σαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και πάστα ελιάς Μια πολύ δροσερή σαλάτα με σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι, πάστα ελιά, μια σαλάτα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ελαφρύ γεύμα αφού είναι πολύ χορταστική με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επίσης μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε όσον αφορά στη βάση της σαλάτας και να χρησιμοποιήσετε ρόκα, κόκκινο μαρούλι… More »

Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές Αυτούς τους γίγαντες πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακόμα και κρύο, πολύ ζουμερό με απίστευτα αρώματα και με τη θρυμματισμένη φέτα μέσα είναι σκέτη απόλαυση. Πάρτε φρέσκο ψωμάκι και φτιάξτε και μια λαχανοσαλάτα και καλή όρεξη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά… More »