Carrot cake με άρωμα πορτοκαλιού Είναι γνωστό ότι το καρότο με το πορτοκάλι έχουν άριστη σχέση, ταιριάζουν μοναδικά έτσι λοιπόν βγήκε αυτό το απίθανο ζουμερό, αρωματικό και πεντανόστιμο κέικ. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 15λεπτά 45λεπτά Υλικά 1φληλιέλαιο1,5φλζάχαρη4μεσαία αυγά1κσbaking powder1κγσόδα2κγκανέλα1/2κγγαρύφαλο1/4κγτριμμένο μοσχοκάρυδο1/2φλχυμό πορτιοκαλιούξύσμα από ένα πορτοκάλι1πρέζααλάτι500γρτριμμένα καρότα κατά προτίμηση βιολογικά1φλκαρύδια χοντροσπασμένα300γρτυρί κρέμα100γρμαργαρίνη με βούτυρο… More »

Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Υγιεινό κέικ με καρότο και σταφίδα Ένα πανεύκολο και υγιεινό κέικ που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα και θα χρειαστείτε μόλις δύο μπολ και ένα αυγοδάρτη. Είναι ένα πολύ αφράτο, ελαφρύ και αρωματικό κέικ χωρίς βούτυρο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 40λεπτά Υλικά 2κούπεςαλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/2κούπαζάχαρη3κουταλιέςρόφημα σοκολάτας1κουταλιάκανέλα2κουταλιέςbaking powder1/2κουταλιάσόδα1/2κούπασταφίδες κορίνθου ή… More »

Σταφιδωτά μπισκότα ή πατούδια Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκίσματα της Κρητικής κουζίνας και πιο συγκεκριμένα στη Σητεία φτιάχνουν αυτά τα απίθανα γεμιστά μπισκοτάκια. Εδώ σας δίνω τη δική μου εκδοχή ελαφρώς «πειραγμένη» με λιγότερη ζάχαρη και προσθήκη κράνμπερι στη γέμιση. Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 20λεπτά 20λεπτά Υλικά 1 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2φλιτζάνι ζάχαρη1/4φλιτζανιούχυμό πορτοκαλιού1/4φλιτζανιούρακή4γρσόδα10γρbaking powder450γραλεύρι για όλες… More »

Χοιρινό στη γάστρα με ξερά φρούτα και μαύρη μπύρα Το απόλυτο φαγητό για τα Χριστούγεννα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, φτιάχνεται πανεύκολα και θα γεμίσει τους καλεσμένους σας ικανοποίηση με τη μοναδική του γεύση. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα blog που λέγεται epicurious.com και εδώ σας δίνω τη δική μου παραλλαγή! Δοκιμάστε το και δεν… More »

Σοκολατένιο κέικ με πετιμέζι Στην μινωική Κρήτη το πετιμέζι ήταν το βασικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης στα ροφήματα και στα γλυκά. Το πετιμέζι είναι βασική πηγή σιδήρου και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Φτιάξτε αυτό το κέικ είναι απίθανο, ζουμερό και πεντανόστιμο ! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 35λεπτά Υλικά 120γρμαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή140γρκαστανή ζάχαρη300γρπετιμέζι4μέτριααυγά κατά… More »

Μαρμελάδα αχλάδι Μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ. Αυτή η πιπεράτη μαρμελάδα τρώγεται με ψωμάκι στο πρωινό αλλά και συνοδεύει θαυμάσια ένα πιάτο με τυριά και αλλαντικά. Γίνεται πανεύκολα, φτιάξτε τη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 450γρ 10λεπτά 12λεπτά Υλικά 400γραχλάδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο300γρκρυσταλική, λευκή ζάχαρη κατά προτίμηση αυτή που περιέχει… More »

Κουλουράκια κανέλας »Από αυτά τα κανελένια θέλω», που λέει και ο γιος μου. Τραγανά, »γεμάτα» άρωμα κανέλας, εγγυημένα τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλας με λάδι, κρασί και μπόλικη κανέλα. Βουτήξτε τα σε γάλα και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 50κουλουράκια 15λεπτά 20λεπτά Υλικά 250γρηλιέλαιο150γρκαστανή ζάχαρη 2 κουταλιές επιπλέον για το πασπάλισμα90γρκόκκινο κρασί70γρχυμό πορτοκαλιού10γρbaking… More »

Banana bread με μέλι Αυτή η συνταγή κινείται μεταξύ ψωμιού και κέικ, δεν είναι πολύ γλυκό άρα ιδανικό να καταναλώνεται από όλους. Και τώρα που αρχίζουν τα σχολεία είναι μια ωραία ιδέα για το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Εδώ σας δίνω τη δική μου παραλλαγή με ξινόγαλο και μέλι, γίνεται πιο ζουμερό και αφράτο…. More »

Φανουρόπιτα Τα υλικά τις φανουρόπιτας πρέπει κατά την παράδοση να είναι μονός αριθμός, κατά περιοχή εφτά, εννιά ή έντεκα υλικά. Γίνεται από αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, σταφίδες, καρύδια χοντροκομμένα, χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και γαρίφαλο. Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων που ξεκίνησε στη Ρόδο και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη… More »