Οσπριοσαλάτα με λαχανικά Μια σαλάτα πολύ καλοκαιρινή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Με ρεβίθια και φακές, ντοματίνια, καροτάκι, ψίχα από ελιά, φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκα μυρωδικά, ο συνδυασμός με σάλτσα λαδολέμονου με μέλι θα σας ενθουσιάσει! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 20λεπτά 20λεπτά Υλικά 250γρρεβύθια βιολογικά κατά προτίμηση 150γρφακές βιολογικές κατά προτίμηση2καρότα κομμένα σε ροδέλες1/2κούπαψίχα ελιάς… More »

Σουπιές με αγκινάρες και μάραθο Αυτό το φαγητό είχα να το φάω από παιδάκι από τότε που το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σουπιές με αγκινάρες, πατατούλες και ψιλοκομμένο μάραθο, ένα φαγητό γεμάτο από αρώματα της άνοιξης. Δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα και τη γλύκα του! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 15λεπτά… More »

Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 5λεπτά Υλικά 500γρρεβίθια αποφλοιωμένα μουλιασμένα από το βράδυ1πορτοκάλι κομμένο στη μέση1φλιτζάνικινόα1φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο20ντοματίνια στη μέση1αγγούρι ψιλοκομμένο1/2κόκκινη πιπεριά σε… More »

Βελουτέ σούπα με πορτοκαλί φακή Κάνει κρύο καιρός για σούπες…ειδικά αυτή τη σούπα πρέπει να τη φτιάξετε οπωσδήποτε όλοι και όλες, για την υφή της για τα αρώματά της και κυρίως για το πόσο θρεπτική και νόστιμη είναι αυτή η σούπα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 15λεπτά Υλικά 1/2φλελαιόλαδο1μεγάλοπράσο σε ροδέλες1σκελίδασκόρδο2μεσαίακαρότα κομμένα σε… More »

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ξερά σύκα και μανούρι Μια πολύ χειμωνιάτικη και γιορτινή ταρτούλα για το τέλος του χρόνου να κλείσει νόστιμα ο χρόνος. Καραμελωμένα κρεμμύδια,μαριναρισμένα ξερά σύκα σε κόκκινο κρασί και τριμμένο μανούρι, φτιάξτε αυτή την τάρτα και θα με θυμηθείτε! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 30λεπτά 35λεπτά Υλικά 1/2φλελαιόλαδο1κουταλιάβούτυρο1κιλόξερά κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρα2κουταλιέςκαστανή ζάχαρηαλάτι και… More »

Σούπα γλυκοπατάτας με πράσο και γιαούρτι Η γλυκοπατάτα, μια απίθανη τροφή που πρέπει να καταναλώνουμε συχνά. Αυτή η σούπα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα με γλυκοπατάτα, πράσο, σκόρδο και τη σερβίρουμε με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Φτιάξτε τη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα ενθουσιατείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 20λεπτά Υλικά 2μέτριεςγλυκοπατάτες σε… More »

Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Κρεατότουρτα Χανίων Μια απίθανη σκεπαστή πίτα που μπορούμε να φτιάξουμε με περισσεύματα από ψητό κρέας όπως χοιρινό, αρνάκι ή κατσικάκι αλλά ακόμα καλύτερα να ψήσουμε κρέας που εμείς προτιμούμε για να φτιάξουμε την απίθανη αυτή πίτα. Τη συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και λευκό κρασάκι. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8μερίδες 40λεπτά 45λεπτά Υλικά 750γρχοιρινή σπάλα… More »

Μαγειρίτσα Η παραδοσιακή μαγειρίτσα με πολλά χορταρικά και μανιτάρια πλευρώτους. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί… More »

Ψωμί με μαύρη μπύρα και γραβιέρα Κρήτης Ένα απίθανο ψωμάκι που θα φτιάξετε σε δέκα λεπτά, χωρίς αναμονή για ανέβασμα και δεν θα πιστεύεται πόσο νόστιμο, μυρωδάτο και αφράτο ψωμάκι θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Υλικά 450γραλεύρι που φουσκώνει μόνο του2κουταλιέςκαστανή ζάχαρη1κουταλάκιαλάτι1κουταλάκιφρέσκια ρίγανη και θυμάρι1κουτάκιμαύρη μπύρα 330ml150γρτριμμένη γραβιέρα2κουταλιέςελαιόλαδο Οδηγίες Προθερμαίνουμε το φούρνο στους… More »