Μαραθοκεφτέδες Βρήκα άγριο μάραθο στη λαϊκή και είπα καλοκαίρι μπήκε δεν φτιάχνουμε ένα κλασσικό μεζέ για ρακή, στην Κρήτη και όχι μόνο ο μάραθος χρησιμοποιείτε ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι μαραθόπιτες είναι μαι από τις πιο κλασσικές του χρήσεις, φτιάξτε τον κεφτέδες και θα τους απολαύσετε πραγματικά με το απίθανο άρωμά τους!… More »

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή… More »

Παναρισμένη γραβιέρα με φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια Ως γνωστό το τυρί ταιριάζει τέλεια με το μέλι και ειδικά μια ώριμη γραβιέρα Κρήτης γίνεται ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό με μια κρούστα από ξηρούς καρπούς και σάλτσα μελιού με λευκό κρασί, κατά προτίμηση ένα μυρωδάτο μοσχοφίλερο. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο ορεκτικό και απολαύστε το με ένα ποτήρι… More »