Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 5λεπτά Υλικά 500γρρεβίθια αποφλοιωμένα μουλιασμένα από το βράδυ1πορτοκάλι κομμένο στη μέση1φλιτζάνικινόα1φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο20ντοματίνια στη μέση1αγγούρι ψιλοκομμένο1/2κόκκινη πιπεριά σε… More »

Τα δικά μου γεμιστά Το απόλυτο φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ σας δίνω μια συνταγή όπου τα γεμιστά γίνονται πολύ ζουμερά, με πολλά αρώματα από τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε να γεμίσετε πιπεριές Φλωρίνης και θα με θυμηθείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6μερίδες 60λεπτά 75λεπτά Υλικά 6μεσαίεςντομάτες6μικρές πιπεριές6μεσαίεςπιπεριές Φλωρίνης2μεσαίακαρότα τριμμένα2μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα9φλυτζανάκιαρύζι καρολίνα του ελληνικού καφέ1ματσάκιμαϊντανό10φυλλαράκιαδυόσμο… More »

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής…. More »

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα και μπαχαρικά Η κλασσική αραβική σαλάτα «πειραγμένη» αφού την έφτιαξα με κινόα και όχι με πλιγούρι. Η κινόα είναι σούπερ τροφή! Πολύ ανώτερη σε διατροφική αξία από τα δημητριακά. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο. Δοκιμάστε την είναι τέλεια. Μερίδες… More »

Ομελέτα φούρνου με χρωματιστές πιπεριές και ντοματίνια Αυτή η ομελέτα είναι πολύ χορταστική και πολύ νόστιμη αφού έχει πατάτες, πιπεριές, ντοματίνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και παρμεζάνα. Επίσης όπως σε όλες τις ομελέτες μπορεί κανείς να κάνει πολλές παραλλαγές με βάση το γούστο του. Συνοδέψτε τη με μια πράσινη σαλάτα και έχετε στο πι και φι… More »

Δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για τα ψητά κρέατα και ψητά λαχανικά Μια πολύ δροσερή σάλτσα που αντικαθιστά επάξια το τζατζίκι, με τη δροσιά του γιαουρτιού, τη γλύκα του μελιού και το άρωμα του φρέσκου δυόσμου. Συνοδεύει το ψητό κοτόπουλο και τα μπιφτέκια κοτόπουλου τέλεια αλλά και τα ψητά λαχανικά. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 4μερίδες 5λεπτά Υλικά 400γραμμάριαγιαούρτι… More »

Ντιπ γιαουρτιού Ταιριάζει τέλεια με μπιφτέκια κοτόπουλου αλλά και με όλα τα ψητά κοτόπουλα. Χρόνος Προετοιμασίας 10λεπτά Υλικά 300γρ.γιαούρτι 2% κατά προτίμηση στραγγιστό.1κ.σδυόσμο ψιλοκομμένο2κ.σ.ελαιόλαδο1σκελίδασκόρδο στην πρέσα1κ.σπετιμέζι ή μέλι1/2κγ.χυμό λεμονιούαλάτι- πιπέρι Οδηγίες Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και παίρνουμε μια λεπτόρευστη κρέμα που μπορούμε να βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε… More »

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με κριθαράκι και φέτα Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο πιάτο που συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και αραβική κουζίνα,σε μια πολύ ελαφριά εκδοχή δίνοντάς μας όμως ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.Πολύ «καρδαμωτικό»λόγω του βασικού μπαχαρικού που του δίνει και τη χαρακτηριστική γεύση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 28λεπτά Υλικά 800γρ.φιλέτο μπούτι… More »

Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα κάσιους και αμύγδαλα Ένα πιάτο από την ινδική κουζίνα ,ήπια πικάντικο,που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι απίστευτα νόστιμο …με ρύζι basmati. Είναι ένα μέτριας δυσκολίας πιάτο που αξίζει να το φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας μια Κυριακή μεσημέρι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5 22λεπτά 20λεπτά Υλικά 500γρ.κιμά άπαχο… More »