Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Σκορδαλιά με αμύγδαλα και ψωμί Η σκορδαλιά σερβίρεται παραδοσιακά μαζί με τηγανητό μπακαλιάρο στις 25 Μαρτίου, την Κυριακή των Βαΐων, του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Μπορεί όμως να συνοδέψει ως ντιπ ωμά ή τηγανητά λαχανικά (αγκινάρες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες). Ταιριάζει με οποιοδήποτε άλλο ψάρι και είναι ιδανικό ταίρι για τα… More »

Η πιο εύκολη και νόστιμη ταραμοσαλάτα Η πιο απλή εκδοχή της ταραμοσαλάτας είναι νομίζω και η πιο νόστιμη, διαλέξτε ένα πολύ καλό σταρένιο, χωριάτικο ψωμί και καλής ποιότητας γνήσιο ταραμά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 1οικογενειακή 10λεπτά Υλικά 10λεπτέςφέτες χωριάτικο ψωμί αρκετά μπαγιάτικο με την κόρα100γρλευκό ταραμά γνήσιο και όχι υποκατάστατο3/4φλυτζανιού… More »