Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Κέικ καρότου με αμύγδαλα χωρίς βούτυρο ή λάδι Αυτό το καροτοκέικ φτιάχνεται μόνο με μπόλικα καρότα και αμύγδαλα και με την κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης το τρώμε χωρίς ενοχές. Είναι μακράν το πιο εύκολο, ζουμερό και πρωτεϊνούχο κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 15λεπτά 25λεπτά Υλικά 300γραμύγδαλα300γρζάχαρη400γρκαρότα τριμμένα2κουταλάκιαξύσμα λεμονιού1/2κουταλάκιεσάνς αμυγδάλου το βρίσκουμε σε… More »

Λαχταριστά brownies με βανίλια μαδαγασκάρης Το πιο νόστιμο και το πιο εύκολο brownies που φτιάξατε ποτέ. Σαν κέικ απέξω και ζουμερή σοκολατοκόλαση από μέσα, φτιάξτε το και δεν θα προλάβετε να το βγάλετε από τον φούρνο και θα φαγωθεί. Προσοχή για να βγει ζουμερό δεν πρέπει να υπερβείτε το χρόνο ψησίματος. Συνδυάστε το με παγωτό… More »

Τζατζίκι με ασπρισμένα αμύγδαλα και ρόκα Ένα απίθανο ντιπ γιαουρτιού που έχει κοινά υλικά με το τζατζίκι όπως το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και το γιαούρτι αλλά με την προσθήκη ρόκας και καβουρδισμένων και ασπρισμένων αμυγδάλων γίνεται ένα απίθανο συνοδευτικό για ψητά, για κεφτεδάκια και ειδικά για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου που σας δίνω σε… More »

Κουραμπιέδες με αμύγδαλα, φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο Ένα κλασσικό γλύκισμα των εορτών με μια πολύ παλιά συνταγή που γίνονται οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που έχετε φάει, μεστή και γεμάτη γεύση. Φτιάξτε τους με ολόκληρα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα και όχι ξεφλουδισμένα, τεράστια διαφορά στη γεύση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 2κιλά 15λεπτά 25λεπτά Υλικά 500γραμμάριαβούτυρο φρέσκο… More »

Διπλοφουρνιστά μπισκότα με αμύγδαλα Aυτά τα μπισκοτάκια τα λέμε στην Κρήτη καλορίζικα που σημαίνει καλή τύχη για αυτό τα φτιάχνουν συνήθως σε εκδηλώσεις χαράς.Αφράτα και πολύ τραγανά παξιμαδάκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι και κανέλα. Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 15λεπτά 70λεπτά Υλικά 2ποτήρια ελαιόλαδο1ποτήρι πορτοκαλάδα αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό1ποτήριζάχαρη150γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα και μέτρια σπασμένα στο μούλτι1κ.γ.κανέλα1/2κ.γ.σόδα1φακελάκι baking powderαλεύρι για… More »

Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα κάσιους και αμύγδαλα Ένα πιάτο από την ινδική κουζίνα ,ήπια πικάντικο,που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι απίστευτα νόστιμο …με ρύζι basmati. Είναι ένα μέτριας δυσκολίας πιάτο που αξίζει να το φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας μια Κυριακή μεσημέρι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5 22λεπτά 20λεπτά Υλικά 500γρ.κιμά άπαχο… More »