Πρασοκιμαδόπιτα με ξερό ανθότυρο Μια από τις πιο κλασσικές, παραδοσιακές, ελληνικές πίτες, ο συνδυασμός του πράσου με τον μοσχαρίσιο κιμά μας δίνουν κορυφαίο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την είναι πραγματικά απολαυστική και ειδικά αν θα φτιάξε το φύλλο με τα χεράκια σας. Για το χειροποίητο φύλλο δείτε την συνταγή για στριφτή τυρόπιτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος… More »

Ανάμεικτη σαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και πάστα ελιάς Μια πολύ δροσερή σαλάτα με σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι, πάστα ελιά, μια σαλάτα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ελαφρύ γεύμα αφού είναι πολύ χορταστική με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επίσης μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε όσον αφορά στη βάση της σαλάτας και να χρησιμοποιήσετε ρόκα, κόκκινο μαρούλι… More »

Μπιφτέκια με τόνο και μπακαλιάρο στο φούρνο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού όπως γλώσσας ή πέρκας ή ακόμα και σολομού, εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο μπακαλιάρου έτοιμο ξαρμυρισμένο και μαζί με τον τόνο έδωσαν καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να φάμε ψάρι,δοκιμάστε τον! Συνδυάστε τα με την πατατοσαλάτα που δίνω σε άλλη συνταγή. Μερίδες Χρόνος… More »

Φιλετίνια γαλοπούλας με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βερίκοκου Εκτός από φιλέτο γαλοπούλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλου ή ψαρονέφρι το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πολύ γευστικό. Η ντομάτα μαζί με το ψιλοκομμένο βερίκοκο και το καυτερό μπούκοβο μας δίνει μια σάλτσα ελαφρώς πικάντικη αλλά και γλυκιά συγχρόνως. Φτιάξτε τη είναι πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα… More »

Χοιρινό με φρέσκα καραμελωμένα δαμάσκηνα Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το φαγητό όταν βρίσκουμε φρέσκα δαμάσκηνα ή να τα καραμελώσουμε όταν είναι στην εποχή τους, και να τα κονσερβοποιήσουμε σε γυάλινα βάζα και να φτιάξουμε αυτό το φαγητό το χειμώνα. Επίσης μπορούμε να βρούμε δαμάσκηνα σε γυάλινη κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ και να ακολουθήσουμε την ίδια… More »

Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές Αυτούς τους γίγαντες πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακόμα και κρύο, πολύ ζουμερό με απίστευτα αρώματα και με τη θρυμματισμένη φέτα μέσα είναι σκέτη απόλαυση. Πάρτε φρέσκο ψωμάκι και φτιάξτε και μια λαχανοσαλάτα και καλή όρεξη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά… More »

Κορμός με κιμά, κάστανα, σταφίδες και χειροποίητη σφολιάτα Ένα πρωτότυπο και γιορταστικό πρώτο πιάτο που δίνει απίστευτα αρώματα με μπαχαρικά όπως το γλυκό μπούκοβο την κανέλα και το γαρίφαλο αλλά και τα κάστανα που δένουν τέλεια με το μοσχαρίσιο κιμά και την χειροποίητη ψευτοσφολιάτα που φτιάχνω, εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμη, καλής ποιότητας σφολιάτα. Μερίδες… More »

Τάρτα με καπνιστό σολομό Μια πολύ εύκολη τάρτα που μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα μπουφέ ή σαν ορεκτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Γίνεται πολύ νόστιμη με ζυμάρι μπριζέ αλλά και με το ζυμάρι που έχω δώσει στην τάρτα μπρόκολου, για πιο εύκολη λύση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6 20λεπτά 45λεπτά Υλικά 200γραμμάρια βούτυρο… More »

Δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για τα ψητά κρέατα και ψητά λαχανικά Μια πολύ δροσερή σάλτσα που αντικαθιστά επάξια το τζατζίκι, με τη δροσιά του γιαουρτιού, τη γλύκα του μελιού και το άρωμα του φρέσκου δυόσμου. Συνοδεύει το ψητό κοτόπουλο και τα μπιφτέκια κοτόπουλου τέλεια αλλά και τα ψητά λαχανικά. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 4μερίδες 5λεπτά Υλικά 400γραμμάριαγιαούρτι… More »

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πουρέ Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στη γεύση αλλά πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μπορεί άνετα να είναι ένα κυρίως πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με διαφορετικά είδη πουρέ όπως πουρέ κολοκύθας ή πουρέ κάστανου, τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες… More »