Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1πακέτοταλιατέλες600γρπανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα6φρέσκα κρεμμυδάκια1/2κρεμμύδι ξερό1κύβοαπό ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο,… More »

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και φουντούκια Στήθος κοτόπουλου με γέμιση από σοταρισμένο σπανάκι, φέτα, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και καβουρδισμένα φουντούκια….ένα απίθανα ζουμερό φιλέτο με μοναδικά αρώματα και γεύσεις και πάρα πολύ υγιεινό και ελαφρύ πιάτο! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 30λεπτά 25λεπτά Υλικά 4φιλέτακοτόπουλου350γρσπανάκι ψιλοκομμένο4φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα8κομμάτιαλιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη1/4φλφουντούκια καβουρδισμένα και… More »

Τάρτα αλά πολίτα Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άνθος της αγκινάρας που έχει σχήμα σφαιρικό, λίγο μακρύ και σαρκώδες. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι, ενώ στην Κρήτη τρώγεται και ωμή με λεμόνι, πολύ νόστιμη και «ειδικός» μεζές για τσικουδιά. Φτιάξτε αυτή την τάρτα αγκινάρας, είναι πεντανόστιμη ! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος… More »

Ζουμερό λαχανόριζο με πράσο και καρότο Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2μέτριολάχανο χοντροκομμένο2μέτριαπράσα το… More »

Ομελέτα φούρνου με χρωματιστές πιπεριές και ντοματίνια Αυτή η ομελέτα είναι πολύ χορταστική και πολύ νόστιμη αφού έχει πατάτες, πιπεριές, ντοματίνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και παρμεζάνα. Επίσης όπως σε όλες τις ομελέτες μπορεί κανείς να κάνει πολλές παραλλαγές με βάση το γούστο του. Συνοδέψτε τη με μια πράσινη σαλάτα και έχετε στο πι και φι… More »

Τάρτα μπρόκολου με προσούτο και πικάντικη γραβιέρα Οι αλμυρές τάρτες είναι μια μεγάλη μου αδυναμία και σε αυτή την συγκεκριμένη συνταγή ένωσα πολλές αδυναμίες μου μαζί. Όπως είναι το μπρόκολο και το προσούτο με μια πικάντικη γραβιέρα, το αποτέλεσμα είναι μια απίθανα νόστιμη αλλά και ελαφριά τάρτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8κομμάτια 20λεπτά 25λεπτά… More »

Λαζάνια με ανθότυρο και σάλτσα γιαουρτιού Για εμάς που τρώμε τα μακαρόνια όλων των ειδών και μας αρέσει και το τυρί είναι η ιδανική συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο πολύ, με άρωμα μεσογείου αφού βάζουμε βασιλικό αλλά και λευκά τυριά όπως το ανθότυρο αλλά και συγχρόνως είναι και ελαφρύ φαγητό. Είναι ένα πιάτο που… More »

Κανελόνια με σπανάκι και λευκά τυριά Είναι ένα πιάτο αρκετά απαιτητικό στην παρασκευή του όμως είναι άλλο τόσο νόστιμο, ο απόλυτος τρόπος να φάει κανείς σπανάκι που σε συνδυασμό με την κρέμα, το γιαούρτι και τα τυριά όπως το ανθότυρο και το μανούρι το απογειώνουν. Φτιάξτε το για ένα κυριακάτικο τραπέζι και όλοι θα σας… More »

Φιλέτο γαλοπούλας με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά χριστουγέννων Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο με όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων που του δίνουν η κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και μπορείτε να το φτιάξετε με φιλέτο χοιρινό( ψαρονέφρι) ή με φιλέτο γαλοπούλας. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος… More »

Κοτόπιτα με καρότο και γραβιέρα Μια κοτόπιτα με μια γέμιση που όσο μένει τόσο πιο νόστιμη γίνεται. Ελαφριά με μπόλικο καρότο και φρέσκα κρεμμυδάκια, μια ιδανική πίτα για μπουφέ. Φτιάξτε την και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες-ους. Όσο για το ζυμάρι είναι ίδιο με το ζυμάρι από την στριφτή τυρόπιτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10κομμάτια… More »