Πιπερόπιτα με ξινομυζήθρα Κρήτης Η γλυκύτητα από τις χρωματιστές πιπεριές και η ξινάδα από τη μυζήθρα μας δίνουν μια απίθανη πίτα με το πολύ γευστικό και τραγανό, χειροποίητο φύλλο. Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή πίτας και θα ενθουσιαστείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8κομμάτια 20λεπτά 45λεπτά Υλικά 4κουταλιέςελαιόλαδο1κόκκινη πιπεριά1κίτρινη πιπεριά1πορτοκαλί πιπεριά1μεγάλοξερό κρεμμύδι1 1/2κούπαξινομυζήθρα1μεσαίοαυγόαλάτι και πιπέρι Μερίδες:… More »

Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Μίνι ψωμάκια με καπνιστό τυρί, σαλάμι και λιαστή ντομάτα Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι, καπνιστό τυρί Βερμίου, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο. Ιδανική λύση για μπουφέ, αλλά και κολατσιό μια που αυτά τα ψωμάκια είναι τόσο αφράτα και νόστιμα που τρώγονται και δυο-τρεις ημέρες μετά. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 12ψωμάκια… More »

Χοιρινό στη γάστρα με ξερά φρούτα και μαύρη μπύρα Το απόλυτο φαγητό για τα Χριστούγεννα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, φτιάχνεται πανεύκολα και θα γεμίσει τους καλεσμένους σας ικανοποίηση με τη μοναδική του γεύση. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα blog που λέγεται epicurious.com και εδώ σας δίνω τη δική μου παραλλαγή! Δοκιμάστε το και δεν… More »

Σούπα κολοκύθας μιλανέζ Ένα παραδοσιακό πιάτο του Μιλάνου με κίτρινη κολοκύθα, γάλα και μικρά ζυμαρικά όπως κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι που εκτοξεύουν τη γεύση αυτής της απίθανης κολοκυθόσουπας. Τρίψτε από πάνω παρμεζάνα και αρωματίστε με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 10λεπτά Υλικά 150γρκριθαράκι ψιλό ή κοφτόμακαρονάκι600γρ… More »

Στριφτάρια από σταμναγκάθι με πέστο αμυγδάλου και γραβιέρας Βρήκα σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα ζυμαρικά φτιαγμένα με σταμναγκάθι και έφτιαξα αυτή την απίθανη μακαρονάδα σε χρόνο μηδέν. Η γεύση από το σταμναγκάθι ταιριάζει πολύ με αυτή του αμυγδάλου οπότε φτιάχνουμε ένα πέστο με αμύγδαλο και γραβιέρα και ιδού μια πολύ πρωτότυπη μακαρονάδα γεμάτη φρεσκάδα και… More »

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά, γεμιστά με γραβιέρα Τα πιο εύκολα και ζουμερά κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ, με τριμμένο κολοκύθι και καρότο με την πικάντικη νότα της γραβιέρας. Καταναλώνονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ιδανικά για μπουφέ. Φτιάξτε τα και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 30κεφτεδάκια 15λεπτά 30λεπτά Υλικά 2μέτριακολοκυθάκια… More »

Μακαρονοσαλάτα του καλοκαιριού Τώρα που τα καλοκαιρινά λαχανικά είναι στα καλύτερά τους φτιάξτε αυτή την φανταστική σαλάτα που είναι πολύ δροσερή αλλά και πικάντικη συγχρόνως. Προτιμήστε μίνι ζυμαρικά όπως πένες ή φαρφάλες και οπωσδήποτε να τα κρατήσετε al-dente για τέλειο αποτέλεσμα! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 10λεπτά Υλικά 1/2πακέτο μίνι πένες barilla150γρφασολάκια φρέσκα1μεσαίοκρεμμύδι ξερό σε… More »

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα Ένα απόλυτα «μαμαδίστικο» φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά Υλικά 1κιλό μοσχάρι ελιά σε μεγάλες μπουκιές15μικράκολοκυθάκια1/2κιλόπατάτες4μεσαίεςντομάτες ψιλοκομμένες1κουταλιάπελτέ… More »

Σκεπαστή πίτα με ζύμη κουρού, κοτόπουλο και πέστο ντομάτας Ένα πολύ νόστιμο και τραγανό ζυμάρι με μαργαρίνη και γιαούρτι και μια απίστευτα εύκολη, ζουμερή και μυρωδάτη γέμιση με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και πέστο ντομάτας. Συνοδέψτε τη με δροσερή μπυρίτσα για τα καλοκαιρινά βράδια! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6κομμάτια 30λεπτά 50λεπτά Υλικά 200γρμαργαρίνη100γργιαούρτι στραγγιστό 2%1κουταλάκιαλάτι350γραλεύρι… More »