Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 5λεπτά Υλικά 500γρρεβίθια αποφλοιωμένα μουλιασμένα από το βράδυ1πορτοκάλι κομμένο στη μέση1φλιτζάνικινόα1φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο20ντοματίνια στη μέση1αγγούρι ψιλοκομμένο1/2κόκκινη πιπεριά σε… More »

Ραϊτά ή το ινδικό τζατζίκι Πλησιάζει Τσικνοπέμπτη και καλό είναι να ετοιμαστούμε σιγά, σιγά. Αυτή η συνταγή που σας δίνω είναι η αυθεντική συνταγή για αυτό το ινδικό ντιπ γιαουρτιού, η ιδανική συνοδεία για τα ψητά κρέατα και ειδικά για τα καυτερά αφού είναι πολύ-πολύ δροσερό. Αν δεν σας αρέσει ο φρέσκος κόλιαντρος μπορείτε να… More »

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα και μπαχαρικά Η κλασσική αραβική σαλάτα «πειραγμένη» αφού την έφτιαξα με κινόα και όχι με πλιγούρι. Η κινόα είναι σούπερ τροφή! Πολύ ανώτερη σε διατροφική αξία από τα δημητριακά. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο. Δοκιμάστε την είναι τέλεια. Μερίδες… More »

Πράσινη σαλάτα με τσιπς αραβικού ψωμιού και σουμάκ Ελάχιστα γνωστό στην Ελλάδα, το σουμάκ είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής, έχει πλούσιο άρωμα και γεύση ελαφρώς ξινή που θυμίζει λεμόνι. Όσο για το αραβικό ψωμί το μετατρέπουμε σε τσιπς με λίγο ελαιόλαδο και έχουμε μια σαλάτα πολύ δροσερή… More »