Ελληνική τορτίγια με τριμμένο κολοκύθι και πατάτα στον ατμό Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, στα ελληνικά η ομελέτα ονομαζόταν σφουγγάτο, καγιανάς ή καϊγανάς, στα ποντιακά φούστορο ή φούστρο, ενώ υπάρχει και ο λόγιος ορισμός ωοτηγανίτης. Στην Ισπανία ονομάζεται τορτίγια που είναι παρόμοια με τη φριτάτα και περιέχει πατάτες. Δοκιμάστε αυτή την ελληνο-ισπανική εκδοχή ομελέτας που… More »

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή… More »

Αλμυρά muffins με σπανάκι, αυγά και φέτα Μια ομελέτα πιο ευπαρουσίαστη, αυτό είναι ουσιαστικά αυτά τα αλμυρά κεκάκια. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι πολύ ζουμερά και πιο χορταστικά από μια απλή ομελέτα. Ένα τέλειο πιάτο για μπουφέ ή ακόμα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ελαφρύ γεύμα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 12muffins 20λεπτά 20λεπτά… More »

Νιόκι με σπανάκι μπέικον και ξινομυζήθρα Ένας πολύ γευστικός τρόπος να φάμε σπανάκι, ο ιδανικός συνδυασμός πράσινων λαχανικών και μυρωδικών που δένει τέλεια με τα αρώματα του μπέικον και των τυριών. Ένα απίστευτα νόστιμο φαγητό! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 30λεπτά 15λεπτά Υλικά 500γρ.νιόκι τα βρίσκουμε φρέσκα σε ενημερωμένα s/m.300γρ.σπανάκι φρέσκο καθαρό βάρος μετά… More »