Churros ή τα ισπανικά λουκουμαδάκια

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Churros
  • Churros ή τα ισπανικά λουκουμαδάκια
  • Μία απίθανη λιχουδιά που οι Ισπανοί τα προσφέρουν στα πανηγύρια τους αλλά και σε περίπτερα στο δρόμο. Μοιάζουν μεταξύ ντόνατς και λουκουμάδων και συνήθως συνοδεύονται με σάλτσα σοκολάτας. Πανεύκολα και πεντανόστιμα για το κυριακάτικο πρωινό. Δοκιμάστε τα!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
30churros 10λεπτά 4λεπτά

Υλικά

Μερίδες: churros

Οδηγίες

  1. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι, περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή ζύμη σαν τσίχλα.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ζεσταίνουμε μια φριτέζα με μπόλικο ηλιέλαιο και κόβουμε με ένα ψαλίδι churros, περιμένουμε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τα βουτάμε στη ζάχαρη με την κανέλα και σερβίρουμε χλιαρά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>