Ψαρόσουπα βελουτέ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
psarosoypa
  • Ψαρόσουπα βελουτέ
  • Μια πολύ θρεπτική σούπα που θα τη φάνε ακόμα και αυτοί που δεν είναι το αγαπημένο τους πιάτο. Έχει βελούδινη υφή και απίθανη γεύση από τα λαχανικά και το ζωμό του ψαριού, ότι πρέπει τώρα που κάνει κρύο.Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 10λεπτά 30λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα θα βάλουμε όλα τα λαχανικά που τα έχουμε κόψει κατά βούληση και τα σκεπάζουμε με νερό ( δυο δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά). Τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ψάρι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα δέκα. Βγάζουμε το ψάρι και το μεγαλύτερο μέρος το λαχανικών σε μια πιατέλα και τα υπόλοιπα υλικά τα περνάμε με το μπίμερ ή το ραβδομπλέντερ να γίνουν ένα παχύρρευστο ζουμί, το περνάμε από το λεπτό σουρωτήρι και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  3. Σε αυτό το ζουμί θα βάλουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 10, κατεβάζουμε από την εστία και αυγοκόβουμε, χτυπάμε καλά τα αυγά και σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, κουταλιά, κουταλιά ενσωματώνουμε το αυγό με το λεμόνι στο ζουμί και έτοιμη η βελουδένια σούπα μας. Καλή απόλαυση από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>