Χωριάτικη τάρτα με λουκάνικο και γαλοτύρι

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
tarta- loukaniko-galotiri
  • Χωριάτικη τάρτα με λουκάνικο και γαλοτύρι
  • Σε αυτή την τάρτα χρησιμοποιώ χωριάτικο λουκάνικο που σημαίνει ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λουκάνικο από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και να έχουμε κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα λουκάνικο με πράσα από τη Θεσσαλία. Τέλεια τάρτα! Φτιάξτε τη με αφράτο ζυμάρι με γιαούρτι και καλή απόλαυση!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10μερίδες 15λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Για τη βάση της τάρτας δείτε την συνταγή για τάρτα με ποικιλία μανιταριών, φέτα και λούντζα στη στήλη με τις πίτες και τάρτες.
  2. Αφού στρώσουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 30 εκατοστών, θα την τρυπήσουμε και θα στρώσουμε το λουκάνικο αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες ενός εκατοστού, βάζουμε το γαλοτύρι από πάνω και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα μαζί με τα αυγά και τα περιχύνουμε πάνω από τα λουκάνικα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Το γαλοτύρι είναι ένα κρεμώδες τυρί από την Θεσσαλία, το λένε και ανεβατό λόγω της διαδικασίας παρασκευής του και έχει μια ήπια οξύτητα κάπως σαν της φέτας. Το βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>