
- Χωριάτικη τάρτα με λουκάνικο και γαλοτύρι
- Σε αυτή την τάρτα χρησιμοποιώ χωριάτικο λουκάνικο που σημαίνει ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λουκάνικο από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και να έχουμε κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα λουκάνικο με πράσα από τη Θεσσαλία. Τέλεια τάρτα! Φτιάξτε τη με αφράτο ζυμάρι με γιαούρτι και καλή απόλαυση!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
10μερίδες | 15λεπτά | 25λεπτά |
Υλικά
- 350γρλουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
- 2μεσαίααυγά
- 180γρκρέμα γάλακτος 35%
- 1/2κουταλάκιθυμάρι φρέσκο
- 1φλυτζάνιγαλοτύρι ή φέτα μαλακιά
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Για τη βάση της τάρτας δείτε την συνταγή για τάρτα με ποικιλία μανιταριών, φέτα και λούντζα στη στήλη με τις πίτες και τάρτες.
- Αφού στρώσουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 30 εκατοστών, θα την τρυπήσουμε και θα στρώσουμε το λουκάνικο αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες ενός εκατοστού, βάζουμε το γαλοτύρι από πάνω και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα μαζί με τα αυγά και τα περιχύνουμε πάνω από τα λουκάνικα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Το γαλοτύρι είναι ένα κρεμώδες τυρί από την Θεσσαλία, το λένε και ανεβατό λόγω της διαδικασίας παρασκευής του και έχει μια ήπια οξύτητα κάπως σαν της φέτας. Το βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ.
Σχολιάστε