Χταπόδι με κοραλάκι στην κατσαρόλα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
xtapodi-makaroni
  • Χταπόδι με κοραλάκι στην κατσαρόλα
  • Ένα κλασσικό, παραδοσιακό πιάτο, που μπορούμε να φτιάξουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο στην περίοδο της νηστείας. Φτιάξε το με κοραλάκι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο ζουμερό γίνεται και πόσο πιο γευστικό είναι το αποτέλεσμα. Συνοδέψτε το με ταραμοσαλάτα και ένα ουζάκι...!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 10λεπτά 30λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα θα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και τη ζάχαρη ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μπουκιές, ανακατεύουμε και τέλος σβήνουμε με το ξύδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου.
  2. Αφού περάσουν τα δέκα λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε πάλι να βράσει άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια. Σε ένα μπολ με ένα λίτρο νερό περίπου θα διαλύσουμε το ζελεδάκι μυρωδικών( φρέσκο ζωμό) θα το προσθέσουμε στο χταπόδι μαζί με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
  3. Όταν κατεβάσουμε το φαγητό μας από την εστία προσθέτουμε τη μαργαρίνη και πρέπει τα ζυμαρικά να κρατάνε ελαφρώς, να μην είναι παραβρασμένα και να έχει αρκετό ζουμάκι το φαγητό μας ώστε να παραμείνει ζουμερό ακόμα και αν το φάμε αργότερα, για αυτό προσαρμόστε τους χρόνους και το νερό που θα προσθέσετε. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>