Χοιρινό με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

xoirino-piperies florinis

  • Χοιρινό με ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • Ένα απλό ελληνικό φαγητό που μπορεί να γίνει και με τηγανιτές πιπεριές για πιο μεγάλη ευκολία όμως πιο βαρύ στο αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να το κάνουμε με ψητές πιπεριές σε άλλη συνταγή δίνω τις οδηγίες πως να τις φτιάξουμε όταν είναι η εποχή τους και να τις έχουμε σε γυάλινα βάζα όλο το χρόνο!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5 10λεπτά 45λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (πλασωτέ) βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι που το έχουμε κόψει σε φετούλες 2.5 εκ. μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα,αλατοπιπερώνουμε και με κλειστή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο νεράκι ,συνήθως δεν χρειάζεται γιατί το χοιρινό είναι ένα κρέας που περιέχει πολύ νερό.
  3. Αφού περάσει η μισή ώρα τότε θα προσθέσουμε τις πιπεριές και θα βράσουμε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι. καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>