
- Χοιρινό με χορταρικά
- Ένα άκρως χειμωνιάτικο φαγητό που μοιάζει με το πρασοσέλινο όμως έχει περισσότερα χορταρικά που του δίνουν πολλά αρώματα και γήινη γεύση, συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι και λευκό κρασάκι.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 20λεπτά | 40λεπτά |
Υλικά
- 1κιλό χοιρινό
- 500γρσπανάκι φρέσκο
- 1/2ματσάκι σέλινο μαζί με τη ρίζα
- 1/2ματσάκιάνηθο
- 1/4μάτσου μυρώνια
- 1/2ματσάκικαυκαλήθρες
- 1μεγάλοπράσο
- 1/2φλυτζάνιελαιόλαδο
- 1ποτηράκιλευκό κρασί
- 1κύβολαχανικών του ψυγείου
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα θα ζεστένουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 35 λεπτά.
- Αφού έχει μαλακώσει το κρέας θα προσθέσουμε τον κύβο και το χυμό λεμονιού που μέσα έχουμε διαλύσει το κορν-φλάου, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά. Καλή απόλαυση από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε