Χοιρινό με φρέσκα καραμελωμένα δαμάσκηνα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
xoirino-me-karamelomena-damaskina
  • Χοιρινό με φρέσκα καραμελωμένα δαμάσκηνα
  • Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το φαγητό όταν βρίσκουμε φρέσκα δαμάσκηνα ή να τα καραμελώσουμε όταν είναι στην εποχή τους, και να τα κονσερβοποιήσουμε σε γυάλινα βάζα και να φτιάξουμε αυτό το φαγητό το χειμώνα. Επίσης μπορούμε να βρούμε δαμάσκηνα σε γυάλινη κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με τα φρέσκα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 15λεπτά 75λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σ'ένα ένα ταψί μαζί με το κρασί και το μέλι. Τα καραμελώνουμε στους 180οC για περίπου 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος καραμελώματος και καλύτερα να γίνει σε ένα ρηχό τηγάνι για δέκα λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα δαμάσκηνα από το ζουμί τους και τα κρατάμε και τα δυο στην άκρη. Είναι μια διαδικασία που μπορούμε να κάνουμε από την προηγούμενη ημέρα και έτσι θα φτιάξουμε το φαγητό μας πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα( πλασωτέ) βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές . Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σβήνουμε με το ζουμί από τα δαμάσκηνα, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα από πάνω, ανακινούμε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε για να μην εξαφανιστούν τα δαμάσκηνα, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Τώρα θα προσθέσουμε τη σόγια σως και την κρέμα γάλακτος που μέσα έχουμε διαλύσει το κορν φλαουρ και ξαναβράζουμε για δέκα λεπτά( αυτό το κάνουμε για να μην κόψει η κρέμα και έχουμε άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα)
  4. Σερβίρουμε με άσπρο ρυζάκι κατά προτίμηση jasmine, δένει τέλεια με τις γεύσεις του φαγητού! Και φυσικά πίνουμε λευκό μοσχοφίλερο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>