
- Χοιρινές μπριζόλες στην κατσαρόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Ένας πολύ γευστικός τρόπος να φάμε τις μπριζόλες, γίνονται πολύ ζουμερές και μαλακές αλλά αυτό που θα σας κάνει να γλείψετε το πιάτο είναι η σαλτσούλα με τα γλυκά, καραμελωμένα κρεμμύδια που δεν θα χορταίνετε να κάνετε "βούτες" με φρέσκο χωριάτικο ψωμί!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 5λεπτά | 25λεπτά |
Υλικά
- 4χοιρινές μπριζόλες
- 2μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4κουταλιέςελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 2κουταλιέςξύδι από κόκκινο κρασί
- 1κουταλάκιφρέσκο θυμάρι
- 1κουταλιάκαστανή ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα
- 1/2φλζεστό νερό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις διατηρούμε ζεστές.
- Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι από τις μπριζόλες σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες και το ζεστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μείνει με το λαδάκι του, περίπου 20 λεπτά. Σερβίρεται με πουρέ, πασπαλίζουμε μαϊντανό και μια δροσερή πράσινη σαλάτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε