
- Χειροποίητο κεμπάμπ
- Ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κεμπάμπ από τρεις κιμάδες, αρνίσιο,μοσχαρίσιο και λίγο χοιρινό με πολλά μπαχαρικά και αρώματα ανατολής, συνοδέψτε τα με ένα τζατζίκι καρότου ή ένα με μια τυροκαυτερή και σουβλακόπιτες και καλές απόκριες!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 15λεπτά | 12λεπτά |
Υλικά
- 150γρχοιρινό κιμά από ποντίκι
- 350γρμοσχαρίσιο κιμά
- 500γραρνίσιο κιμά
- 2μεγάλαξερό κρεμμύδια
- 1κουταλιάμπούκοβο καυτερό ή γλυκό για πιο ήπιο αποτέλεσμα
- 1κουταλιάπάπρικα Ουγγαρίας κατά προτίμηση
- 1κουταλάκιπιπέρι καγέν ή πουλ-μπιμπέρ, ένα μείγμα καυτερών μπαχαρικών
- αλάτι-πιπέρι
- 1ασπράδι αυγού
- 1σφηνάκιγάλα εβαπορέ
- 1/2κούπαφρυγανιά τριμμένη
- 1/2ματσάκιμυρώνια
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και πλάθουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει ο κιμάς. Έτσι θα γίνουν πιο αφράτα τα κεμπάμπ. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στη σχάρα του φούρνου και όχι σε ταψί, για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν έχουμε τη δυνατότητα να τα ψήσουμε στα κάρβουνα γίνονται σαφώς πιο νόστιμα. Συνοδέψτε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε