Χειροποίητο κεμπάμπ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
kebab 1
  • Χειροποίητο κεμπάμπ
  • Ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κεμπάμπ από τρεις κιμάδες, αρνίσιο,μοσχαρίσιο και λίγο χοιρινό με πολλά μπαχαρικά και αρώματα ανατολής, συνοδέψτε τα με ένα τζατζίκι καρότου ή ένα με μια τυροκαυτερή και σουβλακόπιτες και καλές απόκριες!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 15λεπτά 12λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και πλάθουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει ο κιμάς. Έτσι θα γίνουν πιο αφράτα τα κεμπάμπ. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
  2. Πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στη σχάρα του φούρνου και όχι σε ταψί, για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν έχουμε τη δυνατότητα να τα ψήσουμε στα κάρβουνα γίνονται σαφώς πιο νόστιμα. Συνοδέψτε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>