Φιλετίνια γαλοπούλας με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βερίκοκου

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
goglies-me-filetinia-galopoulas
  • Φιλετίνια γαλοπούλας με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βερίκοκου
  • Εκτός από φιλέτο γαλοπούλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλου ή ψαρονέφρι το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πολύ γευστικό. Η ντομάτα μαζί με το ψιλοκομμένο βερίκοκο και το καυτερό μπούκοβο μας δίνει μια σάλτσα ελαφρώς πικάντικη αλλά και γλυκιά συγχρόνως. Φτιάξτε τη είναι πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα αλλά και ιδιαιτέρως νόστιμη.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5 10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

  • 500γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες
  • 1κουτί ντομάτα κονκασέ
  • 10 βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1/4κ.γ μπούκοβο καυτερό ή μικρή καυτερή πιπερίτσα
  • 5κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι- πιπέρι
  • ζεστό νερό
Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά θα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Στο ίδιο λάδι θα σοτάρουμε την ντομάτα και τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και αλατίζουμε, προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια θα βάλουμε μέσα στη σάλτσα και τα φιλετίνια και βράζουμε για ακόμη δέκα λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>