Φιλέτο γλώσσας με λαχανικά στο φούρνο και κόκκινη σάλτσα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

fileto-glwssas

  • Φιλέτο γλώσσας με λαχανικά στο φούρνο και κόκκινη σάλτσα
  • Ένα πολύ ελαφρύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό μοιάζει με το ψάρι πλακί, όμως έχει την προσθήκη των λαχανικών και πατάτας που το κάνουν ένα πολύ ολοκληρωμένο πιάτο. Γρήγορο στην προετοιμασία του και εναλλακτικός τρόπος να τρώμε ψάρι, ταιριάζει τέλεια με φετούλα και φρέσκο ψωμάκι.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 15λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες (αν έχουμε μίξερ που έχει την λειτουργία να κόβει λαχανικά σε φέτες είναι ιδανικό γιατί θα γίνουν πιο νόστιμα και θα ψηθούν πιο γρήγορα) και τα στρώνουμε στο ταψί αρκετά απλωτά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τη γλώσσα βάζουμε και το εστραγκόν και το στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι καραμελώνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο αλάτι και στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά και μετά στρώνουμε την σάλτσα πάνω από τις γλώσσες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 160οC.
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την ντομάτα ωμή, παραλείποντας το προηγούμενο βήμα για πιο μεγάλη ευκολία. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>