
- Φιλέτο γαλοπούλας με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά χριστουγέννων
- Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο με όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων που του δίνουν η κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και μπορείτε να το φτιάξετε με φιλέτο χοιρινό( ψαρονέφρι) ή με φιλέτο γαλοπούλας.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 10λεπτά | 27λεπτά |
Υλικά
- 1κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες
- 1μικρό κουτάκι πελτέ
- 1φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 15 κρεμμυδάκια στιφάδου κατεψυγμένα για ευκολία
- 200γραμμάρια κάστανα έτοιμα καθαρισμένα
- 1σφηνάκι κονιάκ
- 2 πορτοκάλια το χυμό τους
- 2κουταλιές σταφίδες κορίνθου
- 1/2κουταλιά μπούκοβο καυτερό
- 1κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 3κουταλιές μέλι
- 3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα θα βάλουμε το φιλέτο μας που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες να σοταριστεί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά θα βάλουμε και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον πελτέ ελαφρώς διαλυμένο σε λίγο νερό και το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά.
- Στη συνέχεια θα προσθέσουμε του ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά και θα αφήσουμε να σιγοβράσουν για άλλα δέκα με 15 λεπτά και αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Θα τελειώσουμε το φαγητό μας δένοντας τη σάλτσα με το μέλι και τη ζάχαρη, έτοιμο το φαγητό μας. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε