Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
talaiteles-xoirino
  • Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια
  • Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπουκιές από τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20-25 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κλείνουμε την εστία με το κρέας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και βγάζουμε με μια πιρούνα τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα που τις βράζουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα με το κρέας. Αυτή η διαδικασία θα μας δώσει ένα πολύ αποτέλεσμα.
  3. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πίνουμε ένα δροσερό λευκό κρασάκι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>