Τάρτα μπρόκολου με ανθότυρο Κρήτης και μπέικον

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

cookstory fotos 147edited

  • Τάρτα μπρόκολου με ανθότυρο Κρήτης και μπέικον
  • Μια πολύ γευστική και ελαφριά τάρτα, τώρα που είναι η εποχή του μπρόκολου είναι ένας καλός τρόπος να φάνε μπρόκολο ακόμα και τα παιδιά, με πολύ ελαφριά ζύμη με λάδι και γιαούρτι. Το μπρόκολο ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη γεύση του ανθότυρου Κρήτης. Δοκιμάστε τη!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
8κομμάτια 40λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κομμάτια

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη το ελαιόλαδο το γιαούρτι και το αλάτι και χτυπάμε για πέντε λεπτά με τον αυγοδάρτη και στη συνέχει προσθέτουμε προσεκτικά το αλεύρι, μπορεί να χρειαστούμε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αναλόγως με τη δύναμη που έχει το αλεύρι, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια εύπλαστη ζύμη, δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί η ζύμη θα πετάξει...το λάδι. Αφήνουμε το ζυμάρι να" ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα τουλάχιστον. Μπορούμε να το φτιάξουμε και από το βράδυ, το βάζουμε στο ψυγείο και το βγάζουμε μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Για τη γέμιση: Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό για 10 λεπτά περίπου( θέλουμε μόνο τις φουντίτσες για πιο ντελικάτο αποτέλεσμα).Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κσ. λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον μαζί με την σκελίδα το σκόρδο ( ολόκληρη τη σκελίδα γιατί στο τέλος θα την αφαιρέσουμε ) για περίπου 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε και το μοσχοκάρυδο.
  5. Συναρμολόγηση: Σ'ένα ταψάκι/ταρτιέρα 28εκ. απλώνουμε και τρυπάμε με ένα πιρούνι το ζυμάρι αφού πρώτα το έχουμε ανοίξει ελαφρώς πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με ένα μικρό πλάστη. Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη το μπρόκολο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί και τέλος περιχύνουμε το μείγμα των αυγών με το γάλα και την κρέμα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις και αέρα, αν έχετε αυτή την επιλογή, διαφορετικά στον αέρα μόνο, στην τελευταία σχάρα ,όπως κάνουμε για όλες τις πίτες, στους 160 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
  6. Αν δεν βρούμε ανθότυρο Κρήτης ( σε παντοπωλεία με κρητικά προϊόντα) μπορούμε να βάλουμε μανούρι ή μυζήθρα ξερή ,προσοχή όμως να μην είναι αλμυρή.Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>