Τάρτα με ποικιλία μανιταριών φέτα και λούντζα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

tarta-manitaria-louja

  • Τάρτα με ποικιλία μανιταριών φέτα και λούντζα
  • Η λούντζα είναι ένα κυκλαδίτικο αλλαντικό που βρίσκουμε σε ενημερωμένα παντοπωλεία ,μοιάζει με το προσούτο ,οπότε αν δεν βρίσκουμε λούντζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με προσούτο. Μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα εύγευστη ταρτούλα!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
8μερίδες 20λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Ζύμη : σ’ ένα μπολ χτυπάμε μαζί το λάδι με το γιαούρτι και το αλάτι. Προσθέτουμε μαζί το baking και το αλεύρι μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και εύπλαστο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα
  2. Σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο ολόκληρο(γιατί μετά το σοτάρισμα θα το αφαιρέσουμε ) θα σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά θέλουμε να μαλακώσουν αρκετά ,κανονικά θέλει κάθε είδος ξεχωριστά αλλά εγώ τα κάνω όλα μαζί για οικονομία χρόνου.Κατεβάζουμε από το μάτι. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα ,τη λούτζα και τα μπαχαρικά και το αλάτι με προσοχή αναλόγως πόσο αλμυρή είναι η φέτα.
  3. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο και το απλώνουμε σε αντικολητικό ταψί τάρτας 30 εκατοστών τρυπάμε με ένα πιρούνι ,δεν χρειάζεται προ ψήσιμο,βάζουμε τη γέμιση από πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με την κρέμα και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε για εικοσιπέντε λεπτά στους 170ο C στον αέρα και αντιστάσεις μαζί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>