Υλικά
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε μια δόση ζύμη μπριζέ ( βλ. άλλη συνταγή)
- Για τα σύκα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τα ψιλοκομμένα σύκα, το βαλσάμικο και το ξυλάκι κανέλας, βράζουμε για δέκα λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο κρασί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια και να σκουρύνουν.
- Προθερμαίνουμε τα φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού έχουμε κάνει και το προψήσιμο της βάσης, προχωράμε στη συναρμολόγηση. Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω από την ψημένη ζύμη, τα σύκα αφού τα βγάλουμε από το κρασί και τέλος ανακατεύουμε το τριμμένο μανούρι με το αυγό και την κρέμα γάλακτος και α στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε