
- Στριφτάρια με τυρί προβολόνε και βασιλικό
- Αυτά τα στριφτάρια μοιάζουν με πίτσα όμως τα έφτιαξα με το τυράκι μέσα στη ζύμη και έτσι έγινε πολύ αφράτο και γευστικό και μαζί με την κόκκινη σάλτσα, αρωματισμένη με βασιλικό μας δίνουν ένα απίθανο ορεκτικό ή σνακ για όλες τις ώρες, αλλά και ένα εντυπωσιακό πιάτο για μπουφέ !
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
24κομμάτια | 20λεπτά | 10λεπτά |
Υλικά
- 400γραλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γργάλα φρέσκο 2% χλιαρό
- 5γρμαγιά ξηρή
- 1κουταλάκιαλάτι
- 1κουταλιάζάχαρη
- 200γρπροβολόνε τριμμένο
- 1φλσάλτσα ντομάτας
- 1κουταλιάβασιλικό ψιλοκομμένο
Μερίδες: κομμάτια
Οδηγίες
- Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, προσοχή μπορεί να μη το πάρει όλο μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο φούρνο μέσα για μισή ώρα.
- Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα όπως επιθυμούμε και φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κόκκινη σάλτσα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο φύλλο, απλώνουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε το βασιλικό και τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό, βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και κόβουμε σε ρολάκια, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει, όπως μοτσαρέλα ή ρεγκάτο. Επίσης προσοχή στο χρόνο ψησίματος, θέλουμε υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, για να "τρομάξουμε" το ζυμάρι όπως λένε και οι Ιταλοί και έτσι να γίνει αφράτο και πολύ νόστιμο.
Σχολιάστε