Στριφτάρια με τυρί προβολόνε και βασιλικό

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
striftaria me provolone
  • Στριφτάρια με τυρί προβολόνε και βασιλικό
  • Αυτά τα στριφτάρια μοιάζουν με πίτσα όμως τα έφτιαξα με το τυράκι μέσα στη ζύμη και έτσι έγινε πολύ αφράτο και γευστικό και μαζί με την κόκκινη σάλτσα, αρωματισμένη με βασιλικό μας δίνουν ένα απίθανο ορεκτικό ή σνακ για όλες τις ώρες, αλλά και ένα εντυπωσιακό πιάτο για μπουφέ !
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
24κομμάτια 20λεπτά 10λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κομμάτια

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, προσοχή μπορεί να μη το πάρει όλο μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο φούρνο μέσα για μισή ώρα.
  2. Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα όπως επιθυμούμε και φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κόκκινη σάλτσα.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο φύλλο, απλώνουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε το βασιλικό και τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό, βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και κόβουμε σε ρολάκια, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  5. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει, όπως μοτσαρέλα ή ρεγκάτο. Επίσης προσοχή στο χρόνο ψησίματος, θέλουμε υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, για να "τρομάξουμε" το ζυμάρι όπως λένε και οι Ιταλοί και έτσι να γίνει αφράτο και πολύ νόστιμο.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>