Στριφτάρια από σταμναγκάθι με πέστο αμυγδάλου και γραβιέρας

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Striftaria-stamnagathi
  • Στριφτάρια από σταμναγκάθι με πέστο αμυγδάλου και γραβιέρας
  • Βρήκα σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα ζυμαρικά φτιαγμένα με σταμναγκάθι και έφτιαξα αυτή την απίθανη μακαρονάδα σε χρόνο μηδέν. Η γεύση από το σταμναγκάθι ταιριάζει πολύ με αυτή του αμυγδάλου οπότε φτιάχνουμε ένα πέστο με αμύγδαλο και γραβιέρα και ιδού μια πολύ πρωτότυπη μακαρονάδα γεμάτη φρεσκάδα και αρώματα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 10λεπτά 5λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα στριφτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Συνήθως τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και καλό είναι να μην τα παραβράσουμε για να διατηρήσουν τη γεύση τους.
  2. Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε, γίνεται μια πηχτή κρέμα δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση. Όσο είναι ακόμα τα στριφτάρια ζεστά τα περιχύνουμε με το πέστο και τα σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο σταμναγκάθι για περισσότερη δροσιά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>