Υλικά
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Με το μαντολίνο ή με την πλευρά του τρίφτη που κόβει τα λαχανικά σε φέτες κόβουμε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, προσοχή πρέπει να είναι πολύ λεπτές σαν φέτες αλλαντικού.
- Βάζουμε τις ψιλοκομμένες φέτες σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε πολύ καλά για αρκετά λεπτά μέχρι να φύγει όλο το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικα παγάκια, περιμένουμε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά φριτέζα πολύ καλά.
Σουρώνουμε πάλι τις πατάτες και τις περνάμε με μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη ή δεντρολίβανο που ταιριάζει τέλεια. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή: μπορούμε να απολαύσουμε τα τσιπς με διάφορα ντιπ ή σαν συνοδευτικά σε ψητά κρέατα ή ψάρια.
Σχολιάστε