
- Σούπα κολοκύθας μιλανέζ
- Ένα παραδοσιακό πιάτο του Μιλάνου με κίτρινη κολοκύθα, γάλα και μικρά ζυμαρικά όπως κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι που εκτοξεύουν τη γεύση αυτής της απίθανης κολοκυθόσουπας. Τρίψτε από πάνω παρμεζάνα και αρωματίστε με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και καλή απόλαυση!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 10λεπτά | 10λεπτά |
Υλικά
- 150γρκριθαράκι ψιλό ή κοφτόμακαρονάκι
- 600γρ κολοκύθα καθαρό βάρος
- 600γργάλα φρέσκο πλήρες
- 200γρτριμμένη παρμεζάνα
- 2κουταλιέςβούτυρο γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
- φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κολοκύθα σε λίγο νερό, για περίπου πέντε λεπτά. Σουρώνουμε την κολοκύθα και την περνάμε από το μούλτι να γίνει πουρές.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τον πουρέ, το κριθαράκι, τη μισή παρμεζάνα, τη μια κουταλιά βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει η σούπα στο πάτο της κατσαρόλας. Το ζυμαρικό πρέπει να είναι al dente.
- Κατεβάζουμε από την εστία προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Σερβίρεται ζεστή αφού ραντίσουμε με λίγο ελαιόαλδο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε