Σούπα κολοκύθας μιλανέζ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
kolokitha-milaneza
  • Σούπα κολοκύθας μιλανέζ
  • Ένα παραδοσιακό πιάτο του Μιλάνου με κίτρινη κολοκύθα, γάλα και μικρά ζυμαρικά όπως κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι που εκτοξεύουν τη γεύση αυτής της απίθανης κολοκυθόσουπας. Τρίψτε από πάνω παρμεζάνα και αρωματίστε με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και καλή απόλαυση!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 10λεπτά 10λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κολοκύθα σε λίγο νερό, για περίπου πέντε λεπτά. Σουρώνουμε την κολοκύθα και την περνάμε από το μούλτι να γίνει πουρές.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τον πουρέ, το κριθαράκι, τη μισή παρμεζάνα, τη μια κουταλιά βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει η σούπα στο πάτο της κατσαρόλας. Το ζυμαρικό πρέπει να είναι al dente.
  3. Κατεβάζουμε από την εστία προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Σερβίρεται ζεστή αφού ραντίσουμε με λίγο ελαιόαλδο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>