
- Σούπα γλυκοπατάτας με πράσο και γιαούρτι
- Η γλυκοπατάτα, μια απίθανη τροφή που πρέπει να καταναλώνουμε συχνά. Αυτή η σούπα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα με γλυκοπατάτα, πράσο, σκόρδο και τη σερβίρουμε με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Φτιάξτε τη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα ενθουσιατείτε!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 10λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 2μέτριεςγλυκοπατάτες σε φέτες.
- 4κσελαιόλαδο
- 1πράσο ψιλοκομμμένο
- 1μικρόκρεμμύδι ξερό
- 1/2ποτηράκιλευκό κρασί
- 1σκελίδασκόρδο
- 3κούπεςζωμό λαχανικών ή νερό
- 1κσμαργαρίνη με βούτυρο γάλακτος
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2κούπαγάλα
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε φετούλες, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει η σούπα για 20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη σούπα από την εστία και με το ραβδομπλέντερ ομογεννοποιούμε τα υλικά σε ένα παχύρρευστο χυλό, ξαναβάζουμε τη σούπα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε