Σούπα γλυκοπατάτας με πράσο και γιαούρτι

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
soupa-glikopatata-kastano
  • Σούπα γλυκοπατάτας με πράσο και γιαούρτι
  • Η γλυκοπατάτα, μια απίθανη τροφή που πρέπει να καταναλώνουμε συχνά. Αυτή η σούπα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα με γλυκοπατάτα, πράσο, σκόρδο και τη σερβίρουμε με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Φτιάξτε τη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα ενθουσιατείτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 10λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε φετούλες, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει η σούπα για 20 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη σούπα από την εστία και με το ραβδομπλέντερ ομογεννοποιούμε τα υλικά σε ένα παχύρρευστο χυλό, ξαναβάζουμε τη σούπα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>