
- Σουβλάκια σολομού με σάλτσα μουστάρδας και μελιού
- Ο πιο απλός και νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε το σολομό, γίνεται πολύ γλυκός και ζουμερός και εξουδετερώνεται εντελώς η έντονη μυρωδιά του ψαριού, αρκεί να διαλέξετε φρέσκο και καλής ποιότητας φιλέτο. Φτιάξτε αυτά τα σουβλάκια τα τρώνε ακόμα και τα παιδιά με συνοδεία πράσινης σαλάτας ή ρυζιού.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 καλαμάκια | 5λεπτά | 12λεπτά |
Υλικά
- 250γραμμάρια φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές σόγια σος
- 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
- 1/2 κουταλάκι μέλι
- 1/2κουταλάκι σουσάμι αναποφλοίωτο
- 2κουταλιές ελαιόλαδο
- ροζ αλάτι- λεμονοπίπερο
Μερίδες: καλαμάκια
Οδηγίες
- Κόβουμε το σολομό σε κύβους και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη σόγια, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, προσοχή στο αλάτι επειδή η σόγια έχει ήδη αρκετό. Περνάμε το σολομό σε καλαμάκι περιχύνουμε με τα ζουμιά του μπολ και ψήνουμε στην γκριλιέρα, το τηγάνι με τις ραβδώσεις, σε δυνατή φωτιά να κάψει πρώτα το τηγάνι και μετά να βάλουμε μέσα τα σουβλάκια. Ψήνουμε πέντε λεπτά από την μία και πέντε λεπτά από την άλλη πλευρά. Τέλος θα προσθέσουμε το μέλι και θα πασπαπλίσουμε με το σουσάμι. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ρόκας μαζί με τη σαλτσούλα του τηγανιού.
- Το λεμονοπίπερο και το σουσάμι κάνουν τη διαφορά σε αυτή την συνταγή, γι αυτό να προμηθευτείτε καλής ποιότητας μπαχαρικά από μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά και όχι από το σούπερ μάρκετ. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε