Σοκολατένιο κέικ γλυκοπατάτας

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Σοκολατένιο-κέικ-γλυκοπατάτας
  • Σοκολατένιο κέικ γλυκοπατάτας
  • Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι έχει μέσα αυτό το απίθανα αφράτο και ζουμερό κέικ. Η γλυκοπατάτα είναι μια τροφή που επιβάλετε να εντάξουμε στη διατροφή μας, είναι γεμάτη αντι-οξειδωτικά και κάνει το δέρμα να λάμπει. Σε αυτή τη συνταγή τις έκανα στον ατμό και τις πολτοποίησα για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
15λεπτά 50λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Συμβουλή: μπορούμε να κάνουμε τις πατάτες στον ατμό, να τις πολτοποιήσουμε με το ραβδομπλέντερ και να τις αποθηκεύσουμε σε σακουλάκι σε μικρές δόσεις και να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε θα τις χρειαστούμε.
  2. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το λάδι, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα δύο αυγά για τουλάχιστον 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το 1/4 φλ. κακάο, τη βανίλια και τη σόδα.
  3. Προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο το ξινόγαλο και το μείγμα με τα στερεά υλικά. Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκ. βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
  4. Εάν θέλουμε, αφού το κέικ κρυώσει του ετοιμάζουμε ένα σοκολατένιο γλάσσο με 2 κσ. βούτυρο, 2 κσ. ξινόγαλο, 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, 2κσ. κακάο, και 1 φλ. άχνη ζάχαρη, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και καλύπτουμε το κέικ.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>