Σκορδαλιά με αμύγδαλα και ψωμί

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
σκορδαλιά
  • Σκορδαλιά με αμύγδαλα και ψωμί
  • Η σκορδαλιά σερβίρεται παραδοσιακά μαζί με τηγανητό μπακαλιάρο στις 25 Μαρτίου, την Κυριακή των Βαΐων, του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Μπορεί όμως να συνοδέψει ως ντιπ ωμά ή τηγανητά λαχανικά (αγκινάρες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες). Ταιριάζει με οποιοδήποτε άλλο ψάρι και είναι ιδανικό ταίρι για τα βραστά παντζάρια.
Χρόνος Προετοιμασίας
10λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Περνάμε από το μούλτι τα αμύγδαλα και το σκόρδο, μαζί με λίγο λάδι, μέχρι να γίνουν σκόνη εντελώς. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε μουλιάσει και στραγγίσει καλά, το ξύδι, το αλάτι και σταδιακά το λάδι με το νερό για να μην κόψει η σκορδαλιά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι και αλάτι ακόμα. Γίνεται μια πηχτή κρέμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε όσο σκόρδο θέλουμε, αυτή η ποσότητα που σας προτείνω κάνει μια μέτρια σε ένταση σκορδαλιά, όπως επίσης μπορούμε να αυξήσουμε και την ποσότητα του ξυδιού κατά βούληση. Αυτή τη σκορδαλιά την φτιάχνουν στα Ιώνια νησιά και τη λένε αγιάδα.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>