Σερμπέτι από φράουλα ή φραουλάδα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
fraoulada
  • Σερμπέτι από φράουλα ή φραουλάδα
  • ΄΄Φραουλάδα΄΄ κατά το βυσσινάδα, αφού φτιάχνουμε λεμονάδα και βυσσινάδα γιατί να μην φτιάξουμε και ένα ωραίο σιρόπι από φράουλα και να κάνουμε όλο το καλοκαίρι δροσερές φραουλάδες για τα παιδιά, να γαρνίρουμε το γιαούρτι μας, τα παγωτά μας ή ακόμα και mojito φράουλα;
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
1λίτρο 10λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες: λίτρο

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
  2. Βάζουμε τον πολτό φράουλας σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το λοβό βανίλιας αφού τον ανοίξουμε και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζουμε αν χρειάζεται. Όταν κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  3. Περνάμε το σιρόπι από πολύ λεπτή σήτα, σουρωτήρι σινουά για να μην μείνουν καθόλου σποράκια και ψίχα από την φράουλα. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι σε ζεστό αποστειρωμένο βάζο, αφήνοντας κενό 2 περίπου εκατοστών από το χείλος και κλείνουμε αεροστεγώς.
  4. Για να φτιάξουμε φραουλάδα βάζουμε δυο δάχτυλα σιρόπι και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό βρύσης ή φυσικό ανθρακούχο νερό. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>