Σερμπέτι από λεμόνι

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
serbeti
  • Σερμπέτι από λεμόνι
  • Δεν ήρθε ακόμα το καλοκαίρι για δροσερές λεμονάδες αλλά καλό είναι να προετοιμαζόμαστε. Τώρα που τα λεμόνια είναι πολύ καλά και οικονομικά. Φτιάξτε σερμπέτι, ένα είδος λεμονάδας που φτιάχνουν στην Πόλη από άνθη λουλουδιών, φρούτα και μπαχαρικά. Είναι ένα απίστευτο, δροσιστικό ποτό για μικρούς και μεγάλους, φτιάχνεται πανεύκολα και διατηρείτε για καιρό!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
1λίτρο 5λεπτά 8λεπτά

Υλικά

Μερίδες: λίτρο

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε ζεστό νερό, και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και το ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περνάμε το σερμπέτι από μια σήτα. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια στο ψυγείο. Διατηρείτε για τρεις μήνες τουλάχιστον.
  2. Πώς το καταναλώνουμε: βάζουμε 1/3 από το σερμπέτι και 2/3 νερό, μπόλικο πάγο και φρέσκα φύλλα μέντας Επίσης μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό αντί για νερό βρύσης, και έτσι θα έχουμε ένα τέλειο αναψυκτικό. Μπορούμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για αλκοολούχα ποτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>