Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Ρεβίθια σαλάτα
  • Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο
  • Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 20λεπτά 5λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Για τα ρεβίθια: τα ξεπλένουμε καλά από το νερό που τα έχουμε μουλιάσει και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με νερό που τα σκεπάζει δύο δάχτυλα και τα βράζουμε μαζί με το πορτοκάλι για 4 λεπτά, από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα. Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε το πορτοκάλι και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  2. Για την κινόα: ξεπλένουμε την κινόα καλά να φύγει η πικράδα της. Τη βράζουμε σε δύο φλιτζάνια νερό για δύο λεπτά, την αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τη σουρώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.
  3. Για την βινεγκρέτ: στο μούλτι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ενοποιούμε.
  4. Συναρμολόγηση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, την κινόα, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά όπως περιγράφονται στην συνταγή, προσθέτουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Όταν σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία;
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>