
- Ρεβιθοσαλάτα με κινόα και ανθότυρο
- Μια απίθανη σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα αλλά και να συνοδέψει ψητά κρέατα. Δροσερή, γεμάτη αρώματα και πολύ πολύ υγιεινή. Φτιάξετε την οπωσδήποτε!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 20λεπτά | 5λεπτά |
Υλικά
- 500γρρεβίθια αποφλοιωμένα μουλιασμένα από το βράδυ
- 1πορτοκάλι κομμένο στη μέση
- 1φλιτζάνικινόα
- 1φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 20ντοματίνια στη μέση
- 1αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1/2κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
- 1/2πορτοκαλί πιπεριά σε καρεδάκια
- 1/2φλιτζάνιμαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κουταλιάδυόσμο ψιλοκομμένο
- 200γρανθότυρο Κρήτης τριμμένο στο χέρι
- 1/2φλελαιόλαδο
- 2κουταλιέςλευκό ξύδι
- 1κγμέλι
- 1κγμουστάρδα ντιζόν
- 1σκελίδασκόρδο
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2κγκουρκουμά
- αλάτι και πιπέρι
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Για τα ρεβίθια: τα ξεπλένουμε καλά από το νερό που τα έχουμε μουλιάσει και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με νερό που τα σκεπάζει δύο δάχτυλα και τα βράζουμε μαζί με το πορτοκάλι για 4 λεπτά, από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα. Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε το πορτοκάλι και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για την κινόα: ξεπλένουμε την κινόα καλά να φύγει η πικράδα της. Τη βράζουμε σε δύο φλιτζάνια νερό για δύο λεπτά, την αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τη σουρώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.
- Για την βινεγκρέτ: στο μούλτι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ενοποιούμε.
- Συναρμολόγηση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, την κινόα, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά όπως περιγράφονται στην συνταγή, προσθέτουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Όταν σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία;
Σχολιάστε