Ρεβίθια με σπανάκι, πράσο, καρότο και λιναρόσπορο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
revithia-spanaki -1
  • Ρεβίθια με σπανάκι, πράσο, καρότο και λιναρόσπορο
  • Αυτά τα ρεβίθια είναι πραγματικά πεντανόστιμα και με την προσθήκη του λιναρόσπορου γίνονται σούπερ πιάτο, γιατί αυτός ο σπόρος είναι πλούσιος σε ω3, από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και έχει πολύ σημαντική αντικαρκινική δράση αφού μπλοκάρει τη λειτουργία ενζύμων που εμπλέκονται στο σχηματισμό των καρκινικών όγκων.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 20λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβιθιά από το βράδυ, δηλαδή τουλάχιστον 12 ώρες.
  2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το ίδιο και τα υπόλοιπα λαχανικά-μυρωδικά και τα αφήνουμε στη άκρη. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και το πράσο σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι και σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι και το πράσο.
  3. Αφού μουλιάσουν τα σουρώνουμε και τα βράζουμε, με νερό ένα δάχτυλο πάνω από τα ρεβίθια, μαζί με το πράσο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το ζωμό για περίπου 25 λεπτά. Δεν τα θέλουμε λιωμένα εντελώς, προσοχή τα αποφλοιωμένα ρεβίθια βράζουν πιο γρήγορα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι και με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε το σπανάκι ίσα να πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τα μυρωδικά και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στη κατσαρόλα με τα ρεβίθια για να βράσουν ακόμα 10 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε το σπασμένο λιναρόσπορο,τον κουρκουμά και το χυμό λεμονιού. Ο λιναρόσπορος βοηθάει να χυλώσει το φαγητό. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λευκό νερόβραστο ρύζι για καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>