Πιπερόπιτα με ξινομυζήθρα Κρήτης

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
piperopita
  • Πιπερόπιτα με ξινομυζήθρα Κρήτης
  • Η γλυκύτητα από τις χρωματιστές πιπεριές και η ξινάδα από τη μυζήθρα μας δίνουν μια απίθανη πίτα με το πολύ γευστικό και τραγανό, χειροποίητο φύλλο. Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή πίτας και θα ενθουσιαστείτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
8κομμάτια 20λεπτά 45λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κομμάτια

Οδηγίες

  1. Για το ζυμάρι: Έχουμε φτιάξει το ζυμάρι όπως το βρίσκουμε στη συνταγή για την στριφτή τυρόπιτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ώρες.
  2. Για τη γέμιση: κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λαδάκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, όχι όμως να λιώσουν.
  3. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία, προσθέτουμε τη μυζήθρα και το αυγό χτυπημένο. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς και μετά φτιάχνουμε την πίτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Συμβουλή: αν σας είναι μεγάλος κόπος να ανοίξετε φύλλο, μπορείτε να αγοράσετε από τον ΑΒ, τη Θρακιώτισα είναι ότι πιο κοντά στο χειροποίητο φύλλο, αλλά και πάλι τίποτα δεν συγκρίνεται με το αποτέλεσμα του χειροποίητου φύλλου.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>