Παστίτσιο με χυλοπίτες

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Pastitsio1
  • Παστίτσιο με χυλοπίτες
  • Το κλασσικό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ αλλά με χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά και φρέσκο γάλα, γίνεται πιο ζουμερό και απείρως πιο γευστικό. Ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες από ένα μικρό εργαστήριο αντί για τις βιομηχανοποιημένες που είναι εντελώς άγευστες.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10μερίδες 55λεπτά 60λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Για την μπεσαμέλ δείτε την σχετική συνταγή που δίνω, είναι πολύ ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.
  2. Γι τις χυλοπίτες: βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που θα βρούμε στο πακέτο, προσοχή τις θέλουμε ελαφρά βρασμένες.
  3. Για τον κιμά: σε μια φαρδιά κατσαρόλα(πλασωτέ) θα ζεστάνουμε το λάδι και θα τσιγαρίσουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί ( χωρίς τη φρυγανιά) και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
  4. Για την συναρμολόγηση: απλώνουμε την φρυγανιά στο πάτο του ταψιού για να απορροφήσει τυχόν ζουμιά, από πάνω βάζουμε τις χυλοπίτες, στη συνέχεια τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για μισή ώρα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  5. Το γάλα στον κιμά δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τον μαλακώνει τον βοηθάει να βγάλει όλες τις γεύσεις του και του δίνει μια κρεμώδη υφή.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>