
- Παναρισμένη γραβιέρα με φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια
- Ως γνωστό το τυρί ταιριάζει τέλεια με το μέλι και ειδικά μια ώριμη γραβιέρα Κρήτης γίνεται ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό με μια κρούστα από ξηρούς καρπούς και σάλτσα μελιού με λευκό κρασί, κατά προτίμηση ένα μυρωδάτο μοσχοφίλερο. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο ορεκτικό και απολαύστε το με ένα ποτήρι δροσερό κρασί.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
1μερίδα | 10λεπτά | 8λεπτά |
Υλικά
- 200γργραβιέρα Κρήτης σε δυο τρίγωνα
- 5κουταλιέςφυστήκι αιγίνης χοντροαλεσμένο
- 5κουταλιέςφουντούκια χοντροαλεσμένα
- νερό γ ια να βουτήξουμε τη γραβιέρα
- 3 κουταλιέςαλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1μεσαίοαυγό
- 3κουταλιέςμέλι
- 2κουταλιέςλευκό κρασί
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1κλαδάκιφρέσκο θυμάρι ή ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει
Μερίδες: μερίδα
Οδηγίες
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι, το κρασί και το θυμάρι ίσα να ζεσταθούν λιγάκι και να φτιάξουμε μια λεπτόρρευστη σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Περνάμε από το μούλτι τους ξηρούς μια, δυο στροφές να σπάσουν ελαφρώς και τους βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο. Περνάμε τη γραβιέρα από το νερό, στη συνέχεια από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από τους ξηρούς καρπούς.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ένα δάχτυλο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία τη γραβιέρα, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε τη γραβιέρα σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε