
- Πίτα με ζύμη κουρού, λουκάνικο, μήλο και ξινομυζήθρα
- Μια σκεπαστή πίτα με λουκάνικα Φρανκφούρτης, ξινόμηλο, ψιλοκομμένα ντοματίνια, σταφίδες, ξερά βερύκοκα, ξινομυζήθρα και αρώματα των Χριστουγέννων. Μια απίθανη ζουμερή πιτούλα αγγλικού τύπου με χειμωνιάτικα υλικά, φτιάξτε τη σε πέντε λεπτά για ένα κάλεσμα με φίλους και συνοδέψτε τη με ένα ωραίο κρασάκι.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5κομμάτια | 10λεπτά | 30λεπτά |
Υλικά
- 1φύλλοκουρού κατεψυγμένο
- 1ξινόμηλο σε φέτες
- 200γρλουκάνικα Φρανκφούρτης εν ελάδι
- 1/2φλξινομυζήθρα
- 6μικράντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 5σταφίδες ψιλοκομμένες
- 2ξερά βερύκοκα ψιλοκομμένα
- 1κουταλιάβούτυρο φρέσκο λιωμένο ή μαργαρίνη
- 1/4κουταλιούαλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο-κανέλα
- αυγό για το άλειμμα
Μερίδες: κομμάτια
Οδηγίες
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα βαθύ ταψάκι 23 εκ. στρώνουμε το φύλλο κουρού που το έχουμε αποψύξει καλά να καλύψει και τα τοιχώματα. Ότι περισσεύει από το ζυμάρι το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, το πλάθουμε σε μπάλα και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο για να καλύψουμε από πάνω την πίτα.
- Στρώνουμε τις φέτες του μήλου και από πάνω αραδιάζουμε το λουκάνικο που το έχουμε κόψει σε ροδέλες, στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την πίτα με το φυλλαράκι που έχουμε ανοίξει, το αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Σχολιάστε