Πίτα με ζύμη κουρού, λουκάνικο, μήλο και ξινομυζήθρα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Skepasti-pita-loukanikou
  • Πίτα με ζύμη κουρού, λουκάνικο, μήλο και ξινομυζήθρα
  • Μια σκεπαστή πίτα με λουκάνικα Φρανκφούρτης, ξινόμηλο, ψιλοκομμένα ντοματίνια, σταφίδες, ξερά βερύκοκα, ξινομυζήθρα και αρώματα των Χριστουγέννων. Μια απίθανη ζουμερή πιτούλα αγγλικού τύπου με χειμωνιάτικα υλικά, φτιάξτε τη σε πέντε λεπτά για ένα κάλεσμα με φίλους και συνοδέψτε τη με ένα ωραίο κρασάκι.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5κομμάτια 10λεπτά 30λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κομμάτια

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα βαθύ ταψάκι 23 εκ. στρώνουμε το φύλλο κουρού που το έχουμε αποψύξει καλά να καλύψει και τα τοιχώματα. Ότι περισσεύει από το ζυμάρι το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, το πλάθουμε σε μπάλα και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο για να καλύψουμε από πάνω την πίτα.
  2. Στρώνουμε τις φέτες του μήλου και από πάνω αραδιάζουμε το λουκάνικο που το έχουμε κόψει σε ροδέλες, στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την πίτα με το φυλλαράκι που έχουμε ανοίξει, το αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>